Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Bio under stjärnorna

Uppsala kommun bjuder på gratis utomhusbio genom sommarjobbsprojektet Bio under stjärnorna. Projektet genomförs av gymnasieungdomar i samarbete med filmföreningen Flimmer från Norrköping. Föreställningen den 5 augusti lockade drygt 2 200 personer till bandyarenans huvudläktare. Tonåringarna dominerade men nog såg man en hel del vuxna där också. Vi bänkade oss med med matsäck, sittunderlag och filt och väntade på att solen skulle gå ned bakom Akademiska sjukhuset. Först då började föreställningen. Filmen som visades var "Crazy, Stupid Love" med bl a Julianne Moore. En trevlig och stundtals rolig film som lockade fram både jubel och applåder hos den unga publiken.

Det var ett mycket trevligt arrangemang och film ska ju helst avnjutas tillsammans med andra. Upplevelsen förstärks och man känner fin gemenskap. Vi välkomnades av tända marschaller och man hade t o m rullat ut röda mattan.

Efter föreställningen, när intrycken från filmen fortfarande var färska, samlades man i grupper och pratade om det man tillsammans varit med om. Det kramades och pussades och mobilkamerorna gick varma. En fin söndagskväll blev det och vid nästa tillfälle den 8 augusti visas Tintin. Den här gången hade jag NEX 5N och kitzoomen med mig.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-08-07 11:11 | Läst 2153 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vilket härligt initiativ! =) Det har jag aldrig hört talas om innan men hade verkligen velat gå på nåt sånt! =)
Verkar vara hur mysigt som helst!
Svar från pic-tor 2012-08-07 16:27
Det var jättetrevligt också och jag tror att Bio under stjärnorna arrangeras på andra platser i landet också. Kanske t o m i Gislaved :).

/Torbjörn
Tänk vad mycket kul det finns i Uppsala......
Marianne
Svar från pic-tor 2012-08-07 16:29
I en del avseenden tror jag nog Uppsala är lite vassare än Fagersta :). Det här var riktigt kul.

/Torbjörn
Låter som en härlig tillställning och bra initiativ! Mer sånt behövs nog för de som måste stanna i stan under sommarlovet. Ha det fint Torbjörn!
//ewa
Svar från pic-tor 2012-08-07 16:32
Visst är det bra att kommunen gör sådana här satsningar för ungdomarna. I det här fallet är det ju dessutom de själva som planerat det hela. Kul var det i alla fall.

/Torbjörn
Vilket härligt initiativ av kommunen, måste vara kul för ungdomarna och vuxna med för den delen!
Verkar vara en härlig stämning, det ser faktiskt ut som om det var sommar. Blir full i skratt åt tonårstjejerna som fotar sig med mobilkameran, såå tyyyypiskt, undrar vad de kommer att tycka om sina bilder på facebook om några år...?
//Barbro
Svar från pic-tor 2012-08-07 16:37
Det var massor med trevliga människor där och vi hade en väldigt fin kväll tillsammans. De här tjejerna apade sig flera gånger framför mobilen och de har kanske skådespelarambitioner? Självklart blir det roligt att senare i livet titta på bilder från de ljuva tonårsåren :).

/Torbjörn