Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Centralstationen i Uppsala

Den nya centralstationen i Uppsala invigdes den 12 april. Många människor hade kommit och de bjöds på underhållning av den fyndige ståupparen Lasse Eriksson och kören Tonprakt som sjöng specialskrivna låtar med texter från verklighetens tågresande. Jernhusens informatör Cajsa Lindgårdh ledde invigningen som förrättades av Jernhusens vd Per Berggren, med benägen hjälp av barn från Vildrosens förskola. Per Wåhlin från arkitektfirman Wåhlin arkitekter, som ritat centralstationen, berättade lite om ideerna bakom tillkomsten av den nya centralstationen. Mattias Klum talade kring sitt resande med bl a tåg och hur viktigt det är med väl fungerande tågstationer. Jag var förbi en stund mitt på dagen. Senare på eftermiddagen invigdes två konstverk av den brittiske konstnären Tony Cragg och det bjöds på mer underhållning.

Här kommer en bildkavalkad från invigningen.

Gamla centralstationen

Nya centralstationen

 

På återseende

/Torbjörn

 

 

 

Inlagt 2010-04-21 21:55 | Läst 7391 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Finfina bilder
//Leffe
Svar från pic-tor 2010-04-21 22:15
Fast ljuset i vissa lägen var svårbemästrat så får jag ändå vara nöjd med de flesta av bilderna. Tack för titten.
Fina bilder Torbjörn. Här på FS ser jag hellre för många bilder än inga alls. Dina är ju även tagna på riktigt å inga smygtagna grejer. Inte alldeles vanligt bland bloggande gatufotografer.
Svar från pic-tor 2010-04-22 09:29
Visst ska det vara mycket bilder. På stationen går det inte att smygfotografera. Man ser på en gång om det är någon som känner obehag. Då tar jag ned kameran och går vidare. Det händer väldigt sällan. Tyvärr får jag nog göra dig besviken för jag har använt Minoltas gamla zoom 4-4.5/28-135 mm. Den är en pärla. Helt i metall, tung och gedigen. Tyvärr är den inte så väl korrigerad för CA och i 28-läget är distorsionen relativt kraftig.
Jättefina bilder!
Svar från pic-tor 2010-04-22 09:30
Hej Pia-kristina! Vad roligt att du gillar mina bilder.
Jag gillar tåg. Varje tid bygger järnvägsstationer enligt sitt stilideal. Kul att se gamla stationen och nya så att säga bredvid varandra. Tog du bägge bilderna samma dag?
Svar från pic-tor 2010-04-22 09:17
Den nya stationen är "påskarvad" den gamla men det framgår inte av mina bilder. Bilderna av den gamla och nya stationen är tagna inom några ögonblick bara. Den nya är ljus och fin och där finns också restaurang och café. Kul att du kikar in från din horisont.
Ny centralstation! Det hade jag ingen aning om, och ändå bor jag ju inte så långt bort.
Roligt att få veta vad som händer i min gamla hemstad, och en riktig bildfröjd är det!
Svar från pic-tor 2010-04-22 09:34
Hej Tomas! Jorå, det händer en hel del i Uppsala för närvarande. Ett nytt Resecentrum håller på att bli färdigt och allt kretsar naturligtvis kring den nya centralstationen. Det sägs att Lasse Svenssons krogimperium ska ta över den gamla centralstationen. Kul att du gillar mina bilder.