Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Alla gör det

Det har spritt sig som en epidemi. Alla tycks göra det. Nja, kanske inte alla. Men väldigt många ungdomar gör det. Vad då? Spelar Pokémon Go förstås. Spelet är enligt uppgift ännu inte lanserat i Sverige men går att ladda ned från t ex Australiska sajter. Jag fick en kort introduktion av Eddie i dag när jag strosade runt på stan. Han hade jobbat nattskift men kunde inte undanhålla sig från att spela "några kilometer" på förmiddagen. Det här är ett motionsspel kan man säga. Med Google Maps i botten går spelarna runt i staden och letar efter fiktiva figurer. Det går alltså inte att sitta hemma i fåtöljen och spela. 

Eddie visar hur man spelar Pokémon Go

Kul med motionsspel tycker jag. Bra att ungdomarna kommer ut på stan i stället för att sitta inne hela dagarna. Spelet verkar vara väldigt engagerande och de ungdomar jag mötte berättade gärna hur det fungerar. 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-07-14 21:13 | Läst 1974 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Intressant fenomen :-)
Svar från pic-tor 2016-07-16 22:17
Ja, det är det. Ändå är det bara i sin linda. När spelet snart introduceras i Sverige lär det bli ännu fler som spelar på gator och torg.
Jag lovar, kommer aldrig att spela det! Hälsn, LO
Svar från pic-tor 2016-07-16 22:18
Själv gör jag som Orsa kompani – lovar ingenting :).
Augmented reality. Det finns något som gör mig djupt bedrövad i detta. I min värld är bristande verklighetsuppfattning kanske det största av alla samtida problem. Många lever redan utanför den verkliga världen mha av media och datorer. Det har alltid funnits, som böckernas och fantasiernas värld, men det har krävts egna tankar, egna fantasier. Nu matas tom vår föreställningvärld och vår tankevärld med andras fantasier. Motionen i sig är nog bra, men det för oss ännu mer bort från det verkligas värld, vi som redan är så långt från den...../ Björn T
Svar från pic-tor 2016-07-16 22:23
Jodå sådana tankar har jag ibland också. Men vad göra? Så här lever massor av människor över hela världen i dag. Jag tror ändå att det föds något positivt ur det här. Dataspel lär t ex träna upp simultanförmågan något oerhört och i många yrken behövs den begåvningen. Själv är jag oduglig i dataspel, men jag kan promenera och tugga tuggummi samtidigt :).
Verkar vara en explosion av användare av det spelet.
Hörde på radio och TV om att det inte bara är ett sätt att få folk ut och röra på sig utan det händer olyckor i spelets farväg också. Folk krockar med varandra och har dålig koll på trafiken, med näsan i mobilen. Hörde att buset tagit till sig det också, rån på platser där det ska finnas spelfynd har ökat drastiskt.
Bra är det väl om man får folk att lämna spelsoffan, men tråkigt om de inte ser mer än skärmen.
Svar från pic-tor 2016-07-16 22:29
Jag läste i tidningen om en kvinna som fallit ned från ett berg när hon spelade. Så helt riskfritt tycks det inte vara. Jag skulle ändå inte tveka att få följa med någon som kan spelet. Som jag skrev till Björn så är jag helt oduglig i dataspel, men det skulle vara kul att få några insikter i hur spelet går till. Man måste nog ha ett öga vid sidan om skärmen också, annars lär man inte hitta dit man ska.
Dubbelolle 2016-07-16 22:38
Fast klättra i berg samtidigt som man spelar verkar lite korkat, men det är klart....köra bil samtidigt är ju inte bättre. LO