Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Bra för cirkulationen?

Jag är väl egentligen för gammal för att fotografera men har inte vett att sluta. Orsaken? Det är lika kul nu som när jag var 20. Kanske t o m mer kul. Det kan ju också bero på att jag är trög – att det tar förfärligt lång tid för mig att lära mig fotografera. Jag bryr mig egentligen inte om vad det är som ligger bakom min stora glädje att fotografera.

I Gävle pågår Stadsfesten för fullt. Bland vanliga karuseller och "snälla" tuff tuff-tåg finns rena helvetesmaskiner som svischar folk högt ovan hustaken. Kanske är sådana här tingestar bra för cirkulationen? Gamla borde därför uppmuntras att ta en tur? Nu är det bara barn och ungdomar, utan cirkulationsbesvär, som svischar runt.

Själv har jag f n inga problem med cirkulationen och passar för den här gången. Det som lockar min hungriga mage är i stället engelskinspirerad "Fish and Chips" som säljs i ett stånd. Smakar riktigt bra. Jag lyssnar en stund på duktiga, unga sångare från Studio 56. I kväll är det bara tjejer som framträder och jag förvånas över deras scenvana och mogna röster. 

Stadsfesten, som den nu är utformad, är väl i första hand till för de yngre. Men jag roas ändå av begivenheterna och folklivet. Är kanske ung i sinnet?

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-07-30 12:53 | Läst 2738 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
så det är dags för den igen. Får hoppas på att den inte regnar bort i år.
Var där förra året och svettades i värmen och kände röken från den stora otäcka branden på vägen dit och sedan hem. Dimma trodde vi först men hörde på bilradion om det förskräckliga.
Finurliga bilder levererar du.
Ser ju festligt ut! Och därtill blå himmel bakom "karusellen". Fina och glada bilder är det dessutom. Och såklart är du ung i sinnet! / Björn T
För gammal, anar en viss ironi;)
Äldre och trögare har man blivit, men skit samma det är fortfarande kul att plåta även med lite och gråa strån på skallen.
Den där sving prylen är nog inget för mig, står ju att den är farlig. Jag är nog runt 20 år jag också, men det syns inte, konstigt;)

Kenneth
Bra för cirkulationen.....jag tror man blir mest yr i huvudet. Du är fortfarande ung i sinnet men med många års erfarenhet av att fotografera. Det måste väl vara en perfekt kombination :-)
Hälsningar Lena
Det ser roligt ut! Tänk om man kunde fixa cirkulationsproblem med "helvetesmaskiner", det skulle vara en bra sjukvårdande insats. 25 är vi väl alla innerst inne, bara olika bra på att dölja det ;)
Visst är det så att yngre man känner sig vilket man säkert kan göra här
bättre mår man ...hoppas du fick magen full av det du önskade...
häftiga bilder är det allt.
Gun-Inger
Härliga bilderTorbjörn! =)
Den där karusellen ser ju livsfarlig ut! Den hade jag aldrig vågat åka! =)
Margareta, Björn, Kenneth, Lena, Ylva, Gun-Inger och Heléne. Jag tackar er alla för trevliga kommentarer. Samtidigt ber jag om ursäkt för att jag inte svarat tidigare.

Hälsningar
Torbjörn