Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/"Brev" från kolonien

Södra kolonin i Gävle är en stor och välskött koloni. När jag var här för några veckor sedan märktes det att semestrarna var på upphällningen. Många stugor stod tomma, men här och där såg man folk som pysslade på tomten, eller bara satt och njöt i det vackra vädret.

Jag fortsätter dokumentera min omgivning med svartvit film. Svartvitt förstärker här den lugna atmosfär som finns i den här fina kolonin. 

Märker att mina gamla Minoltaobjektiv inte alltid klarar av motljusbilder helt perfekt. Viss överstrålning kan upptäckas på ett par av bilderna. I övrigt fungerar de klanderfritt och jag kan inte vara annat än nöjd. De är små, billiga och behändiga, även de ljusstarka.

Har mina funderingar på att skaffa en ny (begagnad) filmkamera med AF. Slutaren i min ena Minolta Dynax 7 har pajat och risken är uppenbar att också den andra snart går samma öde till mötes. Nikon F100 ser fin ut, liksom F6. Någon här som har erfarenhet av dessa?

Körsäsongen har börjat och det var roligt att träffa alla igen efter sommaruppehållet. Visst är några av oss lite rassliga, men när vi väl värmt upp oss med några sångövningar så är alla i full sving. 

Musik och foto går bra ihop.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2019-09-13 18:20 | Läst 338 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tycker bilderna ser bra ut, även om det finns 'linsöverstrålning'.. det hör väl nästan till när det är svartvitt.. det stör inget i alla fall tycker jag!
Hälsn!
Svar från pic-tor   2019-09-15 11:03
Tack Jan. Kanske hade jag inget motljusskydd här, saknar ett sådant till 28:an. Brukar låna ett från en Pentax 35:a.
Skön femtiotalskänsla i bilderna, men jag saknar en människa här o där, men snyggt svv är det! LO
Svar från pic-tor   2019-09-15 11:04
Tack LO. Det var fattigt på människor den här dagen, men de kan ändå anas i några av bilderna.