Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Det går lika bra med selleri

Köpte min första normalzoom innan resan till Berlin. Har aldrig haft en sådan till min senaste kamera. Testade först Sonys 4/24-105 men tyckte den var för stor och klumpig – och dyr. I övrigt var den jättefin. Så när Cyberphoto fick hem Tamron 2.8/28-75 beställde jag den. Den har blivit flitigt använd under en vecka i Berlin, men jag har ännu inte slutgiltigt hunnit utvärdera den. Visar här en bild tagen på järnvägsstationen Gesundbrunnen. Ett s k höftskott.

Hittills är jag mycket nöjd med den här optiken. Har använt UV-filter för ovanlighets skull som en extra säkerhetsåtgärd i det livligt trafikerade Berlin med mycket trängsel på bussar, spårvagnar och tunnelbana. Använder annars aldrig UV-filter.

Granskningen fortsätter, men valet är över.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-09-14 11:54 | Läst 389 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Inget fel på skärpan i alla fall, men som jag skrev tidigare tror jag normalzoomar (och andra) kan hämma kreativiteten något.
Svar från pic-tor   2018-09-18 14:04
Nu har jag inte läst hur du argumenterade så du får gärna göra det igen. Själv har jag svårt att förstå hur en zoom kan minska kreativiteten, men som sagt fram med argumenten.
Anders F. Eriksson   2018-09-19 21:14
Jag utgår förstås från mig själv, och jag har märkt att med en zoom är det lätt att se något som är intressant och bara zooma in så det blir ett hyfsat utsnitt. Med ett fast objektiv måste jag hantera motivet annorlunda och promenera för att få till det, och det kan leda till mer eftertanke vad gäller komposition.