Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/En bildberättelse – folkliv

Stadsfest i dagarna fyra. Gick en runda dag ett för att se vad folk har för sig en kväll mitt i veckan. Många går runt bland stånden och tittar, en del stannar och handlar. Mat och dryck finns så det räcker åt alla. Knallar som säljer tingel-tangel finns som vanligt också här. Liksom karuseller, radiobilar och maskiner som far upp med människor i luften i en hiskelig fart. Två scener med artister. Den stora för etablerade artister, den lilla för lokala förmågor.

Stämningen är god och poliser och vaktpersonal kan koppla av. I alla fall så länge jag är där. Nej, jag tror att bilderna får tala för sig själv. 

Lillkameran, Sony A6000, fick göra jobbet den här kvällen. Den något större är på service i Linköping. Min gamla Tandberg, modell 12, är också på service. Fast på närmare håll – i Sandviken. Hoppas de båda kommer hem snart, pigga och glada.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-08-06 21:38 | Läst 1710 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vilket trevligt reportage med fina bilder! Och den folkliga stämningen och doften av sockervadd känns ända in i mitt vardagsrum. Tack för det!
Svar från pic-tor 2016-08-06 22:12
Stort tack Lena. Sådana här gånger blir det många bilder och det är inte alltid så lätt att sovra för att få flyt i berättelsen.
Fint reportage Torbjörn
Finns det service på gamla TAndberg?
Jag har en TEAC 3300SX som behöver översyn.
Fast jag har nästan bestämt mig för att sälja den
Svar från pic-tor 2016-08-07 09:39
Tack Bengt. Jag ställde den frågan i Facebookgruppen "Vintage Hi-Fi & stereo i Sverige" och fick till svar: "Emanuelssons i Sandviken fixar det". Jag ringde dit och de bekräftade. Jag har ett antal band som jag vill digitalisera.
Fint bildreportarte, intressant gatufoto.
Svar från pic-tor 2016-08-07 09:39
Tack så mycket Ernst Göran.