Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/En fiskehistoria

Sommaren 1981. Min son Fredrik har sitt första sommarlov och vi åker en sväng till farmor och farfar. Fredrik har blivit riktigt fiskebiten och vill naturligtvis åka och fiska. Han har fått mina gamla fiskegrejer. Nu sitter han tillsammans med farfar och planerar inför dagens fisketur. Det blir en sväng upp till ån där jag fiskat sedan barnsben. Det går snabbt och enkelt att ta sig dit med bil. Sedan är det bara en liten bit att gå.

Det ser ut som om jag lyckades fånga en liten gädda den här gången. Den får farmor göra något gott av när vi kommer hem. Av mina anteckningar att döma från det här tillfället ser jag att jag använt en Canonet 28. Det är Fredriks kamera. Det betyder troligen att min Pentax Spotmatic var i olag den här dagen. Man tager vad man haver, och det gick ju bra med Canonen också.

Plus-X ser jag att jag använt också. Använde ofta den på ljusa sommardagar, oftast framkallad i D76. 

Ja, så gick det till när farfar var ung.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-10-01 22:52 | Läst 2606 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Roligt att se och läsa om!
(och bilderna framkallar genast egna minnen från egna fisketurer...när farfar var ung 😊)
Svar från pic-tor 2018-10-02 11:12
Tack Lena. Ja, det är minnena man minns, som Jokkmokks Jocke brukade säga.
En fin liten bildberättelse med lyckligt slut ;)
Svar från pic-tor 2018-10-02 14:07
Tack Johan. Ja, det blev en trevlig eftermiddag vid ån.
Väldigt fin serie, den tycker jag mkt om och precis som Lena säger kommer egna fisketurer fram! Dessutom ser strandkanten ut som det oftast gör, lite slyigt och lätt för drag eller lina att hamna där man inte vill. Och väldigt lätt att känna igen dig - några rynkor färre och några kilo lättare, precis som det är för oss alla en bit upp i åren. Sevärt och läsvärt!/ Björn T
Svar från pic-tor 2018-10-02 21:10
Tack Björn. Jo, vi har väl alla gjort en och annan fisketur med barn och föräldrar. Själv har jag inte sett de här bilderna på väldigt många år och Fredrik blev väldigt glad när han fick se dem.