Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Förundran

Det är varmt, väldigt varmt. Vi söker skugga så gott det går. Själv åker jag ut till kusten för att få svalka och havsluft. Barnen står länge i förundran inför det lockande, sprutande vattnet. Mamman sitter intill på en bänk med det fjärde i knät. 

Har några ärenden att uträtta innan jag drar iväg. Orkar jag lyfta kameran? Åh, det lyckades.

Skönt med autofokus ibland.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-07-18 11:28 | Läst 1777 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Visst är det, skönt med AF alltså. Och med vattenfontäner när det är varmt. Samtidigt konstaterar jag att jag vänjer mig. För en månad sen var 27 C outhärdligt, nästan. Nu, när det är 27 C, känns det ganska svalt, allrahelst som det är en smula vind. Häromdagen, när det var 34 C och totalt vindstilla var det jobbigt. Och förundran är något fint, precis som din bild! Många hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor 2018-07-20 09:51
Tack så mycket Björn. Kan ibland sakna de starka känslor man hade som barn. Minns än i dag när jag åkte flygande mattan på Gröna Lund 1956. Sinnena var unga och lättpåverkade och minnet ännu mottagligt för intryck. Blasén kommer med åren. Den är inte välkommen direkt, men klampar ändå in.
Barn kräver inte så mycket, lite vatten går fint. Bra bild, den talar själv. Autofokus gillar jag, ställer sällan in för hand.
Svar från pic-tor 2018-07-20 09:58
Tack Stefan. Jag har några gamla, analoga kameror som saknar AF. I bra ljus och med ljusstark optik är det inga problem att ställa in skärpan. Kul att växla mellan teknikerna.