Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Hundväder är också fotoväder

Man hör ibland att det inte var något bra fotoväder så därför stannade man hemma. Nu finns det väl, om vi ska vara ärliga, inget dåligt fotoväder. Visst bilderna blir kanske annorlunda vid "dåligt" väder än vid "bättre" väder. Men samtidigt är det ju tråkigt att bara se bilder när himlen är blå och solen skiner. Jag besöker mina fotoplatser vid olika väderförhållanden och årstider och tycker det är mycket givande. 

Den här dagen föll det kornsnö som i den relativt kraftiga vinden piskade i ansiktet. För mig blev det en ganska kort vistelse ute. Snön for in i kamerans alla vinklar och vrår så jag vände hemåt. Men några bilder fick jag med mig hem i alla fall. Pappan och sonen fortsatte dock sin hundpromenad efter ett kort stopp utanför där jag bor.

Digital bild konverterad i Silver Efex Pro II. Jag föredrar svartvitt här för stugknuten till höger är röd och tar uppmärksamheten från paret med hundarna.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-01-12 11:43 | Läst 605 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Svartvitt blev ju bra! Själv är jag en sådan fotogubbe som bara knäpper i uppehållsväder och alldeles för lite i svartvitt!
Svar från pic-tor 2022-01-12 19:49
Det är ju bekvämast när det är upphåll förstås, men testa att fota i regn någon gång. Härlihga färger då. Fördelen med digitalt är ju att man kan välja färg eller svartvitt och med LR, plus ev insticksprogram, är det tämligen enkelt. att konvertera. Tack Dan för kommentaren.