Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Internationella stickningsdagen

Vi hade några ärenden att uträtta på stan och promenerade Drottninggatan fram. Då ser vi att ett stort bord hade ställts fram utanför garnbutiken Garnet. Vi frågade vad som var på gång och fick till svar att det denna dag firades Internationella stickningsdagen över hela världen. För Gävles del var det den 12 juni, datumet kan variera något från land till land. Vi stannade en stund och pratade om evenemanget med butikens delägare och sedan gick vi för att uträtta våra ärenden.

När vi en stund senare gick tillbaka hade det samlats ett gäng stickningssugna damer kring bordet. De pratade, drack kaffe, och naturligtvis, stickade. Det var fint att se deras glädje och skicklighet med stickor och garn.

När vi står där kommer tre katter gående i rad gatan fram.

– Internationella stickningsdagen, fräser den ene och sparkar i väg ett nystan bort mot Centralstationen. Vad larvigt!

– Internationella smickringsdagen, inflikar den andre katten.

– Inte så rationella snickringsdagen, säger så den tredje utan att egentligen förstå vad det handlar om.

De försvinner in på Hattmakargatan och är därefter som uppslukade av jorden. Vi fortsätter bort mot parkeringen. Jag funderar ett tag på vad katterna har sagt. På något vis känns det bekant. Men inte här väl? Kanske på en annan plats och en annan tid?

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2019-07-12 11:17 | Läst 119 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Underhållande inlägg och text. Jag hade förstås inte en aning om att det fanns en Internationell stickningsdag. Synd att du inte lyckades få katterna med på bild :-)
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor   2019-07-13 11:15
Tack Lena. Internationella stickningsdagen var helt nytt för mig också. Underbart är att se skickliga hantverkare i arbete. Härlig gemenskap. Hade gärna velat få med kattrion, men med ens var de försvunna.

Innehållskategorier