Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Kamera och plattform

Jag hade tänkt spåna lite grand kring kameran som plattform. En plattform som tillsammans med lämplig adapter kan använda alla på marknaden förekommande objektiv. Är vi på väg dit kanske med Sonys A7-kameror? Är det kanske rentav Sonys (geniala?) strategi?

Men som sagt i dagens läge med ökad rasism och främlingsfientlighet och länders ovilja att hjälpa människor i nöd så känns det hela lite futtigt. Vad bryr sig människor på flykt om finurliga marknadsstrategier?

Plattform: Sony A7rII med adapter LA-EA3

Objektiv: Sigma (A-fattning) 35/1,4 ART

Som sagt, lite futtigt känns det allt.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-12-04 10:30 | Läst 1109 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ska man lansera ett nytt kamerasystem med begränsat objektivutbud jämfört med konkurrenterna så är det toppen att det går att använda befintliga objektiv på marknaden. Jag vet att Sony öppet uppmuntrar till användande av äldre objektiv av olika fabrikat.

Canon och Nikon har haft stor nytta av den inlåsningseffekt som finns i ett kamerasystem. Med Metabones-adaptrarna som ger autofokus med Canon-objektiv försvinner en del av den inlåsningseffekten. Sony hade nog inte räknat med Metabones utan det är bara en positiv bonus för dem.

Känns kanske lite fjuttigt att prata marknadsstrategi, men vi människor har ju förhoppningsvis förmågan att skilja mellan stort och smått.
Svar från pic-tor 2015-12-04 13:11
Så har naturligtvis Sony resonerat och tillverkarna av adaptrar har hakat på. Inlåsningseffekter är en styggelse för oss konsumenter, och det gäller att vara medveten om det när man gör sina val. Gillar man ett system finns det väl ingen anledning att bryta sig ur inlåsningen, och välja något som kanske inte alls fungerar. Men visst är utvecklingen intressant och spännande.
En kombination som heter duga, A7RII och ett Art 35/1,4! Bilderna ser fina ut men kan inte förstora, är i Korsheden och det tar flera minuter per bild om det alls går. Särskilt blombilden och "ljuset på huset" bilderna gör intryck även i litet format. Och Magnus har en bra kommentar till detta i förhållande till de stora problemen - vår värld måste kunna innehålla både stort och smått och allt däremellan. Men det är lätt att fundera över hur världen ser ut. Det är 4:e december, 5 C och envist regn, knappt ljust mitt på dagen men utanför ICA i Söderbärke sitter samma äldre dam som funnits där hela sommaren, under ett takutsprång. Hon fick såklart en sedel, lite större än det oftast blir, och jag undrar om det är för hennes skull eller mitt eget samvetes skull - sedeln hade väl knappt räckt till en ny kamerarem?
Hälsningar/ Björn T