Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Mötet på landsvägen

En så gott som plåtren, gammal Oldsmobile möter några modernare bilar på landsvägen som går genom Bergby. Bergby ligger drygt 3 mil norr on Gävle och där växte jag upp. Nu har det precis varit utställning av gamla bilar och motorcyklar på Hembygdsgården och utställarna är på väg hem. 

Svartvit film ger rätt känsla när man fotar gamla bilar tycker jag. Speciellt den här bilen kanske som saknar den allra minsta gnutta färg. Men krom har den i överflöd. Som det ska vara på en gammal amerikanare.

Motorklubben på orten genomförde ett mycket fint, och välbesökt, arrangemang. Om ett år är jag nog där igen.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-05-27 14:34 | Läst 670 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Egentligen tycker jag dom gamla stora amerikanarna är stora och rätt svulstiga schabrak, ändå är det roligt att titta på dom! Och många utställningsbilar är det lätt att förstå hur oerhört mkt arbete och intresse som ligger bakom. Fin bild med klar filmkänsla, hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor   2018-05-28 11:49
Tack Björn. Jo, de gamla amerikanarna utrycker väl en form av självgodhet och "best in the world" över alla gränser. Det märkliga är att den sortens bilar fortfarande lockar entusiaster. Unga som gamla. Jag talade med en utställare och han berättade om allt arbete han lagt ned på sin Plymouth. Jag tycker det är roligt att gå på sådana här utställningar. Bilarna gör sig bra på bild om man lyckas hitta den rätta bildvinkeln. Och, som sagt, det går lika bra med analogt.