Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Några från gatan

Strosar regelbundet omkring på stadens gator. Vädret spelar ingen roll. Regn och blåst eller strålande sol spelar ingen roll. Morgon, middag eller kväll. Bilderna blir naturligtvis olika, vilket jag tycker är en fördel. Här råkar det bli bilder i starkt solsken. Hade ett ärende på stan vid lunchtid och hann ta några bilder. För kameran är alltid med i min axelväska.

Ibland tar jag "projektbilder", som t ex gatlyktor, en viss gata, men lika ofta blir det spontanbilder på vad som helst. Lunchtid är ofta en bra tid för gatufotografering. Stan fylls av folk som är på väg till, eller ifrån, sina lunchställen. Många passar dessutom på att stanna till någonstans för att handla. 

Det byggs och repareras överallt i stan också. Många gånger tyvärr bakom plank och stängsel så det kan vara svårt att få några bra bilder. 

Jag är nu inne på mitt femte år i Gävle och det känns som om gävleborna börjar bli van vid gubben som alltid traskar runt med en kamera om halsen. Fast jag är inte ensam. Jag möter ibland kollegor som gör likadant. Vi morsar på varandra och ibland snackar vi en stund.

Inte många plusgrader i morse. Snart kommer nog första snön.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-09-24 17:39 | Läst 2075 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina svartvita med hög briljans. Bilder som verkligen är frusna ögonblick utan tolkning - det är upp till oss betraktare.Snyggt!/ Björn T
Svar från pic-tor 2018-09-24 21:43
Tack Björn. Ja, det är inga konstigheter här. Jag råkade bara passera när de här människorna fanns på "scenen".
Det blev bra! Inte mycket att orda om..
Hälsn!
Svar från pic-tor 2018-09-24 21:44
Tack Jan. Försöker renodla men lyckas inte alltid.
Är det Sony A7RIII + Tamron 28-75 som levererar detta? Avundas den fina svartvita redigeringen!
Svar från pic-tor 2018-09-24 21:40
Tack så mycket Ragnar. Till ettan och fyran har jag använt Zeiss FE 2.8/35, tvåan Tamron 2.8/28-75 och trean Zeiss Sonnar FE 1.8/55. Det blir nog så att jag behåller de fasta gluggarna trots allt.
Fin serie i vacker svv kvalitet, gillar det kvadratiska, som jag också ofta håller mig runt, om än inte på millimetern, hils, LO
Svar från pic-tor 2018-09-24 21:49
Tack LO. Ja, kvadrater koncentrerar det väsentliga i bilden och ögat behöver inte vandra över så stora ytor. 5:7 tycker jag annars är ett bra format, speciellt till stående bilder.
Jag känner igen vissa av dina vyer trots att jag sällan är i Gävle nuförtiden. En del känns dock helt nya och obekanta men du säger ju att det byggs mycket. Det gör man i Knivsta också kan jag meddela.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2018-09-25 08:26
Fast alla de här bilderna är tagna i gamla miljöer. Drottninggatan, Nygatan, Stortorget och Centralstationen. Mannen på sista bilden sitter på taket till Nian. Jag passerar Knivsta då och då och ser att det byggs både här och där. Tennisbanorna har fått ge vika för CIK, vilket naturligtvis är bra. Knivsta TK var ju med redan i slutet av 80-talet i ett projekt som syftade till att bygga något liknande vid hotellet. Nu är tennisen i Knivsta ett minne blott.

/Torbjörn