Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Skål broder

Har varit arkivarbetare några dagar och funnit några bilder från gatans värld och däromkring. Flera är konverterade till svartvitt för att de gör sig bäst så. Alla bilder är digitala och de är fotograferade före pandemin. Nu håller jag mig borta från stan, tåg och bussar och rör mig bara hemikring. Är lite motivtrött och vill utöka mitt krympta fotorevir så snart det bara går. Vaccineringen lär dröja ytterligare en tid. I det sammanhanget är det ju lite märkligt att Astra-Zenecas vaccin inte testats i någon större omfattning på äldre människor. Man vet därför inte med säkerhet att det fungerar optimalt för den gruppen. Misstag? Medveten strategi? Tids nog får vi veta. Jag kollar varje dag på 1177 men än så länge har jag inte avancerat fram i kön.

Har precis fått hem min nya iMac. Överföring av program, OS och diverse filer från den gamla iMacen gick som smort med Bluetooth. Men när jag skulle redigera några bilder med Lightroom och Photoshop stötte jag på patrull. Jag abonnerar på programmen men nu blev de inte identifierade utan Adobe krävde att jag skulle köpa nytt, eller ladda ned demos. Jag grubblade hela kvällen i går men kom inte på vad det var som felade. När jag låg i sängen kom jag plötsligt på det. Man får ha programmen installerade på högst två datorer, med den nya datorn blev det tre. Så i morse avinstallerade jag både LR och PS på gamla datorn och efter ett tag fungerar de på den nya. Vi är övervakade av Adobe m fl företag, institutioner och myndigheter. Verktyget de använder är internet. Vi kan inte leva utan internet (nästan inte) men tro inte att du är osynlig där.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2021-02-21 13:56 | Läst 935 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Du har hittat många godsaker här, en serie bilder från det öppna rummet som både är omväxlande att titta på och som håller hög klass, i varje fall med mitt mått mätt!
Och vaccination börjar kännas efterlängtat, jag tycker också det drar ut länge på tiden. Med två sprutor tror jag det kommer kännas tillräckligt säkert för att börja röra sig lite mer bland andra människor även om vi också fortsättningsvis kommer vara försiktiga. Många hälsningar/ Björn
Svar från pic-tor 2021-02-22 11:42
Tack Björn. I arkivet finns ju massor av bilder som bara ligger där och det är först nu under pandemin som jag fått tid att botanisera bland bilderna. Det har inte blivit så mycket fotograferat den sista tiden. Min svärfar gick nyligen bort i sviterna av covid-19. Han hade i princip klarat sjukdomen. Var feberfri i flera dagar och var uppe och gick samt åt sina måltider. I fredags var det planerat med hemgång men Evert hade ont i benen så sjukhuset bestämde att han skulle stanna en natt till. På natten somnade han in. Han blev 93 år. Visst, han var gammal men mycket stark i kroppen. Ska strax kolla om jag avancerat fram i kön.

Hälsningar Torbjörn
Det var en fin seriebilder du har fått ihop här.

Hälsningar Jörgen
Svar från pic-tor 2021-02-22 11:42
Tack så mycket Jörgen. Kul att du gillar bilderna.