Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Stadsfesten

Årets stadsfest i Gävle har precis varit. Artistuppträdanden, mat, öl och tivoli. Så kan man sammanfatta vad vi bjöds på. Tivoliattraktionerna lockade naturligtvis många barn och de kommer säkert att minnas vad de upplevt i många år. Jag minns t ex än i dag när jag åkte flygande mattan på Gröna Lund som sexåring. För mig som vuxen var det väl kanske inte så mycket som lockade. Folklivet är kanske det jag uppskattade mest. Jag tycker ju om att fotografera människor.

Det var fint att se de förväntansfulla ögonen hos barnen, men några såg också besvikna ut. Man kan inte alltid få allt det man önskar sig. Alla barn var inte heller lika framåt och modiga utan några nöjde sig med att titta på med mamma vid sin sida. Andra kastade bedjande ögon på far eller mor. Många viljor som skulle matchas mot varandra. Inte alltid så lätt att vara förälder vid sådana tillfällen.

Kvinnorna på sista bilden satt på en bänk och tittade på alla märkvärdigheter på tryggt avstånd. Efter några rundor gick jag till mitt favoritfik alldeles intill och fikade. En trevlig havande kvinna bjöd mig att sitta ned vid hennes bord. Alla övriga bord var upptagna. Fin gest och vi fick ett trevligt samtal. Hon skulle snart föda och ville inte trängas med alla människor på festområdet.

Jag stångade mig igenom folkmassorna och cyklade hem. Hemma väntade EM i friidrott.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-08-13 18:50 | Läst 2019 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det har precis varit Augustifest här i Norrköping också...och ungefär samma koncept tror jag. Jag har dock inte haft varken tid eller lust att kasta mig in i folkvimlet i år. (Jag fick min beskärda del av folkträngsel på Pride 😊)
Flera fina barnbilder har du fått till tycker jag. Men gillar nog iaf den sista svartvita bäst; fint att damerna har benen vilandes åt samma håll.
Fint fångat folkliv!
Jag fullkomligt älskar den näst sista bilden! Människor är något jag fortfarande känner mig obekväm med att fota. Kanske för att jag själv hatar att stå framför kameran. Jag vet helt enkelt inte var jag ska börja. Det blir bara rörig i mitt huvud. :)
Många fina "i vimlet" -bilder! Tivoli, liksom marknader, har jag svårt för även om dom erbjuder många bra motiv, människor inte minst. Jag blir snabbt väldigt trött av trängsel och ljud. Mendin serie är fin!/ Björn T
Vilken underbar medryckande och färggrann bild du inleder med. De andra är också fina men just den första tycker jag verkligen om. Jag undviker stadsfester, inte något jag gillar direct.
Hälsningar Lena
En fin bildkavalkad av festen, var dit för några år sedan och håller nog med dig att det är mest för barn och unga. Men kul att se.