Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Udden riktas uppåt

Konstnären riktar udden uppåt i sitt verk. Vad vill han säga med det? Är det politiskt menat, att udden någon gång också bör riktas uppåt? Själv vet jag inte. Jag tycker den skarpa, obeliskliknande spetsen står sig så bra mot den molniga himlen. Passa er, annars sticker jag hål i er. Eller som en startfärdig raket på väg mot det okända. Väntar bara på att rätt tillfälle dyker upp. Kanske måste det vara molnfritt? 

Nu är det kanske inte tillåtet längre att publicera konstnärers verk på nätet. Jag hänger inte med i alla turer kring detta. Vet inte vem konstnären är. Passerade först på håll och såg udden blänka till. Gick lite närmare och tog bilden. 

Svartvit film.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2018-05-13 19:34 | Läst 691 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Redan de gamla egypterna reste obelisker. Kleopatras synål. Undrar vad denne konstnär tänkte? För det kan väl inte vara denna konstnär?

Jag hänger inte heller med i turerna. Men om det kniper så kan du hävda att detta är ett självständigt verk och som sådant har skydd!
Svar från pic-tor   2018-05-14 10:39
Ja, obelisker är vanligt förekommande lite överallt, men symbolspråket skiljer kanske från plats till plats. Fallosdyrkan är en vanlig förklaring, säkert finns det många fler. Vet inte vad konstnären vill förmedla här. Spekulerar bara. Tack Måns för din kommentar.
Eller kanske den bara helt enkelt betonar kontakten uppåt, med det andliga, det icke-kroppsliga? Hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor   2018-05-15 09:02
Ja, kanske det. En antenn som lyssnar in.