Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Vad gjorde det att det regnade?

Många har redan rapporterat från den succéartade utställningen i Säterdalen. Så här följer enbart några reflektioner. De som ligger bakom utställningen, med Peter Engman i spetsen, uppvisar en remarkabel handlingskraft. Här finns ingen anledning till "eftertankens kranka blekhet" utan gänget ser till att saker och ting blir gjorda. Bara en sådan sak att få stora fotografer som Anders Geidemark, Jan Peter Lahall, Hans Strand och Brutus Östling att komma till Säter är en bedrift. Geidemark, Strand och Östling ställde inte ut men visade i stället sina fantastiska bilder i de engagerade föredrag de höll inför fulla hus. 

Trivselfaktorn var hög, och det beror inte enbart på den mycket trevliga omgivningen i Säterdalen med kiosk, restaurang och teaterscen. Man får heller inte glömma den vackra naturen i ravinen med bäckar omgivande berg och vandringsstigar. Social samvaro och trivsel är ett av ledorden för Engman & Co när de planerar utställningen i dagarna två. Det är bara att erkänna – varje år lyckas de med de föresatserna.

Nu låter jag de positiva känslorna få sjunka in och få fäste innan jag tar itu med nya utmaningar med min kamera. Var sak har som bekant sin tid.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2015-07-27 11:35 | Läst 2994 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul att träffas. Hoppas regnet håller sig borta nästa gång. Med hopp om en regnfri sommar..../Sonja
Svar från pic-tor 2015-07-27 23:23
Jag gillade ditt föredrag och hade gärna velat få några ord med dig, men du verkade väldigt upptagen med att få saker och ting att fungera. Vädermässigt var ju lördagen hellyckad ända fram till den planerade modellfotograferingen. Hoppas på bättre tur nästa år.
Kul att ses Tobbe.
Nu gäller det att ta bilderna till nästa år :-)
Svar från pic-tor 2015-07-27 23:24
Detsamma Bengt. Det är alltid kul att träffas på fotofika och utställningar. Ja, det är väl bara att sätta igång med bildproduktionen på stört om det ska bli något.
Det är kul att läsa om Säterdalen och all positiv energi som kommer därifrån. Jag har aldrig haft möjlighet att komma dit men det jag hör om det är bara positivt.

Det låter som the place to be :-)

Tommy
Svar från pic-tor 2015-07-27 23:31
Ja, det är faktiskt en mycket trevlig atmosfär kring utställningen i Säterdalen. En del beror på platsen, men det mesta beror på gänget som ligger bakom arrangemanget. För oss amatörer är det naturligtvis väldigt givande att få se väletablerade fotografers bilder, och dessutom få höra de berätta om dem. Att dessutom få en pratstund med dem är fantastiskt kul. Sedan får vi naturligtvis inte glömma alla utställare. De är alla väldigt sociala och trevliga.
Regnade det? ;)
Det var en synnerligen lyckad helg och trevligt att få träffa dig också Torbjörn. Blev en aning snopen på Ica då du dök upp där.
Svar från pic-tor 2015-07-27 23:35
Nog för att minnet ibland är kort – men visst regnade det väl? Du har beviset ovan :). Ska jag vara ärlig så var det Rune jag såg först på ICA. Han stod närmare mig. Sedan såg jag dig och kände att jag måste komma fram och hälsa. Kul att få veta att du var på Lydmar Hotell på samma arrangemang som jag för några år sedan.
Kul att träffas Torbjörn! Inte gjorde det väl något att det regnade och de flesta bilderna klarade sig i alla fall hyfsat. Trivselfaktorn var mycket hög och jag ser fram emot nästa års begivenheter.
Hälsningar Lena