Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Vintermänniskor

Naturen är stor, väldig och ibland våldsam. Vi människor är i det sammanhanget mycket små. Fick känna av naturkrafterna den här dagen. Snön yrde och emellanåt rasade massor av snö ned från både träd och hustak. Klädde på mig varmt och njöt för fullt i vinterlandskapet. Snön mjukar upp och reflekterar det lilla ljus som letar sig ned genom molnen. Gråljuset härskade oinskränkt och fick kompenseras med lite extra exponering. Vitbalansen i min kamera har en liten dragning åt det kalla hållet och det passade bra den här dagen. Snön dämpar också alla ljud, bilar och bussar rullade fram nästan ljudlöst.

Jag brukar följa årstidernas växlingar från min balkong. Den vetter åt öster och där får jag sällskap av morgon- och förmiddagssolen. Vill jag se utsikten åt söder för jag kika igenom fönstren i sovrummet och köket. De övrig väderstrecken är jag hänvisade till gården, eller någon av grannarna. 

Bilder tagna i omgivningarna hemmavid, där naturen står och väntar inte långt från husknuten.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-02-15 18:54 | Läst 2132 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Njuter av alla fyra årstiderna, även vintern. Men då ska det också vara vinter och inte slask, precis som på dina bilder. Just tystnaden är så påfallande när det ligger mjuk fin snö. Vackra bilder i typiskt vinterljus!/ Björn T
Svar från pic-tor 2016-02-15 19:12
Tack så mycket Björn. Visst har alla årstider sin charm, och snö ska det vara på vintern.
Fin stämning i vinterkylan.
Hur har det funkat att flytta till en mindre stad, jag funderar eftersom jag är stockholmare med tankar på att göra en motsvarande resa så småningom.
/Affe
Svar från pic-tor 2016-02-15 22:34
Tack Alf. Jag har anpassat mig snabbt. Har kommit nära havet, vilket var ett av mina mål med flytten. Satt i dag och fikade till vågors brus. I Utvalnäs är det redan öppet hav. Visst kan jag sakna de snabba resorna till Stockholm, men man får så mycket annat. Är det Värmland du har i tankarna Alf?