Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Vit snö och mörka vatten – och svartvit film förstås

Vit snö och mörka vatten gör sig bra med svartvit film. Vi fick lite snö här i Gävle för några dagar sedan så jag passade på att ta en fotorunda längs med Tickselbäcken som rinner genom stadsdelen Sätra i Gävle där jag bor.

Fotoklubben ska ha utställning i Kulturhuset (gamla fängelset) nov-dec med inlämning av bilder nu på måndag. Vi brukar ställa ut där varje höst. Den här gången har utställningen ett lokalt tema – Stadsträdgården/Boulognerskogen. Området är vackert beläget längs med Gavleån och är livligt frekventerat av gävleborna. Har plockat fram några förslag som jag ska redigera och skriva ut i helgen. Det blir nog uteslutande digitalt material den här gången.

Jag föredrar att skriva ut själv. Vill ha kontroll över hela kedjan från fotografering till färdig bild. Det gör dessutom fotograferingen mycket roligare. Du kan välja mellan olika papperskvalitéer och får snabbt fram bilder. Visst kostar en bra skrivare en hel del pengar men för mig är det en kostnad jag är beredd att ta. 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2019-11-15 15:59 | Läst 1711 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Skulle inte förvåna mig om du också kör med Silver Efex Pro?
Svar från pic-tor 2019-11-15 16:45
Jodå, det händer ibland. Både till analoga och digitala bilder.
Mycket, mycket vackert Torbjörn! Och tänk att snön gör sån skillnad! Har varit uppe i Korsheden några dagar och samma dag jag kom upp hade det kommit ett par decimeter men jag kom upp så sent att jag aldrig hann ut för att fota landskapet. Morgonen därpå var det tre plus och regnade.....Många hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor 2019-11-15 16:52
Tack Björn. Runt Korsheden finns säkert så här års många, mörka vatten. Det är bara att vänta ut nästa snöfall. Det blir finast med nyfallen snö. Synd bara att novemberljuset så snabbt försvinner.

Hälsningar
Torbjörn
Kan bara instämma. Finfina bilder.
Du ser ut att ha valt vinklarna med omsorg, med tanke på snön på stammarna.
Svar från pic-tor 2019-11-27 22:53
Tack Olle. Jodå, snön på trädstammarna ville jag naturligtvis få med. Snöklädda trädgrenar är så bildmässiga tycker jag.