Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gsällen/"When I look out my window"

Sjuk och eländig sitter jag vid mitt köksfönster och både tittar och längtar ut. Årstidernas växlingar, ja t o m vädrets dito från dag till dag, följer jag härifrån och från min balkong. I dag kom det äntligen lite snö och genast blev det ljusare. 160 ISO, f5.6 och 1/30 fungerade fint. 

Kollar en hel del på You Tube dessa dagar. Mycket fotorelaterat förstås. Mycket tester finns det att se. En del opartiska, som det verkar i alla fall, men det mesta skrivs nog av diverse "fanboys". En hel del nypor av salt anbefalles alltså, och man bör nog titta på flera stycken.

Det är nog inte så lyckat att lovprisa sina egna grejer alltför mycket heller innan man tittar. Att vara märkesneutral är kanske inte så lätt för alla, speciellt inte om man köpt på sig mycket utrustning av ett visst märke. Men är man nöjd med sina grejer och tycker de fungerar bra så kan man skippa testerna och i stället titta på alla fototips som också finns på tuben.

"Must be the season of the witch"

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2016-12-10 15:01 | Läst 1180 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fin utsikt, om det nu är en tröst. Finns mycket på Youtube, bland annat om gamla objektiv, test och reparationstips.
Svar från pic-tor 2016-12-10 17:03
Tack Stefan. Ja, Youtube är verkligen ett ymnighetshorn att ösa ur.
Önskar bara att du ska bli frisk. Har du kollat vilka som lägger ut filmerna....jag är mest intresserad av om det är män eller kvinnor. Jag har redan en tanke om hur det förhåller sej men du kanske kan bidra med fakta :-)
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2016-12-10 17:10
Tack Lena. Bakterierna kommer tillbaka hela tiden. Förmodligen har Jag för lite blodkärl i bihålorna så penicillinet inte kommer fram överallt. Visst kan det finnas en genusfaktor med i sammanhanget, men inget som jag direkt har märkt av. Killar är nog i allmänhet lite mer insatta i de tekniska specifikationerna. I alla fall "briljerar" en hel del av dem inom det området.
Det er det samme, som jeg beskæftiger mig med her i vinterperioden, hvor jeg ikke kommer så meget ud.
Fin udsigt fra dit køkkenvindue - der kan jeg ikke være med.
Vi har ingen sne i øjeblikket, men det skal nok komme.
Mvh. Erik.
PS: Jeg ser en gang imellem dem her: Tony & Chelsea Northrup - både almen viden, men også nogle gode tips ind i mellem.
https://www.youtube.com/watch?v=mqk5ln5IC5U
Svar från pic-tor 2016-12-11 11:54
Jag har bott på marknivå i nästan hela mitt liv och det dröjde ganska länge innan jag vande mig med min nya utsikt. Nu gillar jag den. Träden, husen och människorna som passerar på gångvägen. Gångvägen till vänster leder till en förskola så det är många föräldrar med barn som går där. Jag ser också på Tony och Chelsea ibland men det finns många andra också som är bra.