Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gutten

På Kulturnatten kom den här gutten in i vårt porträttält.

På återseende och godnatt

/Torbjörn

Inlagt 2011-09-17 23:25 | Läst 1750 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ett riktigt kanonporträtt! Och inte av den vanliga sorten heller, ett bevis på att ögonen inte alls är det viktigaste i ett porträtt.

Ha det gott, godnatt! /Thomas
Svar från pic-tor 2011-09-18 06:59
Tack så mycket Thomas. Vad roligt att du gillar det här porträttet. Ögonen är oftast väldigt viktiga i ett porträtt för de säger så mycket om en person men det finns annat som gör det också.

/Torbjörn
Håller med Thomas...ett jättefint porträtt! Det känns väldigt äkta, som det är gutten rätt upp och ned...men infångat så snyggt. Gillar den diagonala känslan och rörelsen. och väldigt fint svartvitt.
Jag tycker dessutom att det här med ögonen är superviktigt är lite överdrivet...det finns mycket mycket annat som kan tala och ge liv åt ett porträtt. (Ja... tycker jag, superamatör som jag är... :)
MVH Lena
Svar från pic-tor 2011-09-18 11:40
Tusen tack Lena. Den här killen var så lätt att jobba med. Han var avslappnad och tyckte det hela var roligt. Varför nedvärderar du dig själv Lena? Du är fantastiskt duktig med en härlig bildsyn. "Amatör" säger bara något om yrkesstatusen och inte skickligheten.

Ha det gott

/Torbjörn
Lena Eriksson 2011-09-18 11:50
Hmmm...nervärdera mig...njaeee...men Ibland kan det kännas svårt för mig att tycka till...med mina få fotoår i bagaget, (jag märker ju på mina två och halvt år...att man lär sig verkligen med tiden...) - i synnerhet till någon som har mycket större erfarenhet och fotokunskaper än jag har. // Lena