Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Så står man här och slaskar igen

Jag vet egentligen inte vad det var som hände men helt plötsligt, känns det som, står jag åter vid diskbänken och slaskar. Beställningen från Photax kom i går. Framkallare, fix, film, flaskor och en ny termometer. I min Mamiya 645 fanns en T-max 100 från sommaren 2005. Jag hälsade på en barndomsvän i Malmö den sommaren. En dag gjorde vi en utflykt till Kåseberga och Ale stenar och med på turen var min Mamiya. Av någon anledning blev filmen aldrig färdigtagen och framkallad. Men nu är det gjort!

Jag var till Kvarngården här i Knivsta i går kväll och tog de sista rutorna. Sedan for jag hem och letade fram framkallningsdosan och de andra attiraljerna. Den stora, rostfria bunken togs fram och Xtolen löstes upp. Påse ett och två. Efter fotbollsmatchen mellan Ghana (stackars satar!) och Uruguay gick jag upp i badrummet och laddade dosan. Blev lite förvånad hur snabbt det gick men handgreppen sitter i fortfarande. Ja, sedan dröjde det inte länge så var filmen framkallad, fixad och klar för upphängning. Den hängde i duschen över natten och efter att ha klippt upp den scannade jag den i min Epson 4870 och - ja så här blev det.

 

De här fem första bilderna är exponerade i juli 2005 och scannade med Epsons programvara.

 

De här två sista bilderna är exponerade 100702 och inscannade med VueScan.

 

Det här var riktigt kul. Nu återstår bara att göra slut på de gamla filmerna i kylen som gick ut 2007.

Jag tog fram en gammal Rolleiflex (inte Rolleicord som jag skrev tidigare) i dag och kollade lite. Till min förvåning tycks slutaren fungera om en dock bara på de snabbaste tiderna. Men jag får inte upp baksätet så jag kan ladda den med film. Hoppas någon som läser desa rader kan hjälpa mig.

På återseende

/Torbjörn

 

Postat 2010-07-03 20:03 | Läst 2720 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Antikrundan, eller en titt i mormors fotoalbum

Har legat lågt med fotograferandet några dagar. Dels beroende på värmen och dels på en ihållande muskelinflammation. Besökte sjukgymnasten i dag som gav mig ett stretchningsprogram jag ska köra några gånger om dagen. Dessutom är det Ipren som gäller i en vecka och sedan hoppas jag att värken har släppt. Jag måste ju vara i toppform när den tvåögda Yashican jag lyckades köpa på Ebay anländer. Film och kemikalier har beställts så jag är beredd när den väl kommer.

Under tiden roar jag mig med att ur mitt bildarkiv ta fram några antikviteter. Bilderna är inte gamla utan helt nytagna men i Lightroom är det ju ganska lätt att ge dem lite patina.

Kanske såg det ut så här i mormors fotoalbum.

 

 

På återseende

/Torbjörn

 

Postat 2010-07-01 00:12 | Läst 1990 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera