Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Jag har shoppat, eller var det nödvändigt?

Nu vet jag ju egentligen inte vad som ligger i begreppet "shopping". Att köpa en ring falukorv och två liter mjölk – är det att shoppa? Förmodligen inte. Det handlar väl om att köpa sådant som inte är absolut nödvändigt. I så fall är mitt senaste köp kanske ett gränsfall men när jag tänker efter ett tag så är det tveksamt om det rör sig om shopping. Jag har köpt (möjligen shoppat) en ny kamera. I morse beställde jag en Sony Nex 5N med 16 mm/2,8 och 18-55 mm/3,5-5,6 från Wex Photographic i England. Efter cashback från Sony kostar paketet 549£. Jag ser verkligen fram emot den här kameran som har fått så fina recensioner överallt. Kanske får man en kick och avancerar ett snäpp på den branta utvecklingskurvan. Kul ska det i all fall bli. Sony Nex 7 är väl strået vassare och har bättre ergonomi men den är för dyr.

Förhoppningsvis blir jag så här tokglad åt min nya kamera :)

Det är ju alltid roligt att vänta på något gott. Förutom den nya kameran står skinkan och lutfisken snart för dörren. Under tiden får man nöta på gamla grejer och menyer. Vinterhjulen åkte på i dag. Knivsta fick lite snö första advent och det är väl dags för vintern att komma nu. Blomlådor och blomkrukor står fortfarande ute men nu åker de in i förrådet och vissna blommor och jord kör jag till föreningens gemensamma kompost. Jag är beredd.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-11-28 15:45 | Läst 6613 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag har inte hunnit med att testa min så mycket ännu, men det lilla jag hunnit med verkar lovande. Alltid bra att ha en liten smidig kamera med bra bildkvalitet, jag köpte den i samma kit som du beställt för övrigt.

Jag föredrar nog 5n framför 7 egentligen, och det av två anledningar, den främsta är att den, efter de bilder jag jämfört och sett, brusar mindre på höga iso och dels att 7:an blir ganska mycket större faktiskt, och då har jag ju min 5d. Dessutom kan man ju komplettera 5n med en sökare om man vill.

Nu hoppas jag att sony tar fram lite fler bra pannkaksobjektiv. :)

-affe
Svar från pic-tor 2011-11-28 17:44
När det gäller höga ISO är det nog som du skriver, 5n ger något renare bilder än 7:an. Den senare vinner i stället på lite högre upplösning. Jag har länge velat ha en mindre kamera utan att ge avkall på bildkvalitén. Det ska bli intressant att se om jag kommer att sakna sökaren. Hursomhelst ska den få bekänna färg i vinter ;).

/Torbjörn
Ååh, är det till dig man skickar önskelistan inför jul?! :-)
//Ewa
Svar från pic-tor 2011-11-28 17:31
Ja, det går bra. Jag har ju tomtar på loftet ;).

/Torbjörn
Klart att det var nödvändigt med en ny kamera! Att handla kameraprylar kan väl aldrig vara fel? :).

Hoppas den ger dig mycket nöje. Även jag är lite sugen på den nya femman, men jag biter ihop ett tag till tror jag. Skriv gärna en rad eller två om hur du upplever den sen.

/Joel
Svar från pic-tor 2011-11-28 23:00
Tack för de visdomsorden Joel ;). Det ska bli intressant att se om man får ett annat bemötande på stan med "lillen" än med fullformataren.

/Torbjörn
Kanske inte nödvändigt, men välförtjänt!
Var det därför du satt och dreglade över Stephans kamera på lördagens fika?
Lycka till!

/J-O
Svar från pic-tor 2011-11-28 23:05
Välförtjänt – ja, varför har jag inte tänkt i de banorna. Självklart har jag tjänat in den här kameran med allt mitt slit på stan med fullformataren :). Jag har ganska länge funderat på att skaffa mig en Nex och när nu 5n får så fina omdömen överallt så slog jag till. Jag ser nedan att även Stephan har köpt en. Så nu har vi var sin att dregla över :).

/Torbjörn
Härlig tokglad bild!

Lycka till med den nya fina kameran.
J O
Svar från pic-tor 2011-11-28 23:06
Ja, den här tjejen släppte verkligen loss :). Tackar så mycket för lyckönskningarna.

/Torbjörn
Hoppas den blir till belåtenhet.
Jag fortsätter väl nöta på mina gamla... ;-)
Svar från pic-tor 2011-11-28 23:08
Tack Olle. Ja, man kan ju undra hur lång halveringstiden är på dina gamla rariteter :).

/Torbjörn
Grattis, det är trevligt med julklappar som man verkligen vill ha;) Tror du blir nöjd med NEX:en efter en liten inkörningsperiod. Den är ju lite olik de kameror vi brukar fota med. Får väl erkänna att jag var på NetonNet i Norsborg i söndags och köpte en NEX5N jag också. Har hunnit konstatera att den är betydligt bättre än min `gamla´ femma utan N på en rad områden så grattis än en gång till en jäkligt fin liten kamera.

/Stephan
Svar från pic-tor 2011-11-28 23:13
Se där, det låg visst i luften ;). Jag blev lite imponerad av Mattia Marchis bilder som han tog med en Nex, men jag vet i och för sig inte vilken modell han har. Sedan finns det ju en uppsjö av både gammal och ny optik man kan använda med lämplig adapter. I alla fall ska det bli spännande att prova något nytt :). Vi får väl träffas på Ellens och göra en noggrann utvärdering så småningom.

/Torbjörn
Ibland är det kul att shoppa och jag tror nog att du kommer att bli väldigt nöjd över din nya kompanjon =)
Själv får jag inte shoppa fotoprylar överhuvudtaget för då börja min lilla plånbok att storgråta.
Kanske hinner du få den till fotofikat =)
Kram kram
Svar från pic-tor 2011-11-30 10:09
Min plånbok bölar rätt så friskt också :). Jag har en del gammalt som jag tänker sälja så nyinköpet är nog finansierat. Paketet lämnade Kolding i Danmark i natt så jag hoppas att jag har kameran till på fredag. Vi blir nog ett bra team den lille och jag :).

/Torbjörn
Hoppas du använder din nya kamera till att föreviga ditt glädjetjut när du tar första bilden med den....och sedan visar oss den här också.
Svar från pic-tor 2011-11-30 10:10
Jag är ju rätt så sansad av mig men nog kan jag väl dra lite på munnen :).

/Torbjörn
Jag säger som en kompis till oss ( han är multimiljonär, orsak, snålhet ) .
Du kostar då på dig, det blir dyrt det där.
Skämt åsido, kul, kul, men jag vill se din min när du öppnar paketet
Ha det gött
Marianne
Svar från pic-tor 2011-11-30 23:27
Snåljåpar har aldrig roligt, det kostar för mycket :). Jag måste ta mig i kragen och sälja bort lite grejer som bara står oanvända i skåpet. Fast det är inte så lätt, jag blir lätt fäst vid bra saker. Jag lovar att jag ska grina upp mig rejält inför den nya Nexen så får vi se om något fastnar :).

Ha det bra
/Torbjörn