Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Jag var också på Galleri Kontrast

Jag fick inte med några bilder till Fotosidans utställning på Galleri Kontrast. Nu gjorde det inte så mycket utan det är bara att ta nya tag. Som vanligt på sådana här utställningar är det stor variation på bilderna. Många är väldigt bra men det finns också en del som inte faller mig på läppen. Jag träffade en hel del vänner, som jag lärt känna via Fotosidan, och vi fick många trevliga samtal kring bilder vi såg och mycket annat. Besökare strömmade in hela tiden och det blev rejält varm. Efter några rundor fick det räcka för mig och jag gick vidare till Fotografiska museet för att där bl a se Robert Mapplethorpes fantastiska bilder. Jag blev också imponerad, och lite skrämd, av Edward Burtynkys jättelika bilder av människans råa exploatering av jordens naturtillgångar.

Några bilder från dagens vernissage på Galleri Kontrast:

Ni som inte hade möjlighet att vara med i dag har gott om tid att besöka utställningen. Den pågår ända fram till den 21 augusti. För min egen del blir det nog ytterligare några besök. Det är kul med bilder.

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2011-06-18 23:08 | Läst 2712 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Såg inte dig, men du såg väl inte mig heller, varken på det ena eller det andra stället. Det var bra att slå två flugor på samma smäll och besöka två ställen nu när man hade tagit sig ända till storstaden för nöjets skull.
Svar från pic-tor 2011-06-19 11:16
Jag stod länge och kollade på den rullande bildvisningen men jag kunde inte se din bild :-(. Jan-Olof och jag gick efter vernissagen till Fotografiska där vi snart tappade bort varandra i trängseln. Tyvärr kunde jag inte upptäcka dig heller bland alla människor. Fotografiska ska man nog besöka när det inte är så mycket folk. Jag tycker inte om att trängas framför bilderna utan vill betrakta dem i lugn och ro, på olika avstånd. Kaffe, kanelbulle och kladdkaka fick sätta punkt för en trevlig eftermiddag där. Drog vidare sedan till Kungsträdgården där det var någon form av Thailandsfestival.
Jo, det är härligt med bilder! Jag undrar om gallerier och museer kommer att finnas kvar i framtiden? Teoretiskt sett så kan man ju tack vare nätet visa hemma precis vilka bilder man vill. Dagens hemdator är inte perfekt, men jag talar om framtiden. Det kommer mig att tänka på Metropolitanoperan i New York, som direktsänder sina galaföreställningar över ett nätverk till andra teatrar. Där visas allt i jätteformat och jätteljud. Vår egen konsertlokal abonnerar på dessa operaföreställningar, och jag har pratat med folk som säger att det är överväldigande bra. Kanske inte the real thing, men en förstklassig bildvisning på en förstklassig skärm kommer nog i alla fall ganska nära ett utställningsoriginal.
Svar från pic-tor 2011-06-19 11:26
Usch, vad tråkigt om gallerior och museer försvinner i framtiden. Då återstår bara krogen om man vill komma ut och träffa människor :-(. När priset på olja och bensin blir för högt kommer resandet naturligtvis att minska så länge alternativa drivmedel inte kan täcka upp och då kan sådana inrättningar få det svårt. Jag hoppas att tekniken inte helt tar över utan kompletterar galleribesöket med ytterligare information, länkar mm.
EGW 2011-06-19 19:07
Jag håller med. Min kommentar speglade inga personliga förhoppningar.
Ooooo vad vore livet utan bilder....
Den första av dina idag...jag skulle vilja sträcka ut handen och känna på de läckra korta hårstråna - härlig bild!
Och kul med lite rapporter från de olika Sthlms-tillställningarna...bara att sitta hemma och undra varför man inte tar sig i kragen lite oftare....
Men snart är det ju sommarledigt, och då så....och denna utställning finns väl kvar över sommaren har jag för mig?
MVH Lena
Svar från pic-tor 2011-06-19 11:02
I Stockholm händer vansinnigt mycket hela tiden och man får ibland svårt att sovra bland alla godbitar som utbjuds. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med beröringen i första bilden. Tekniken har inte hunnit dit än :-). Sådana här tillställningar är väldigt trevliga att besöka. Man träffar vänner och bekanta och man känner frändskap med fotograferna bakom bilderna eftersom man, liksom de, är medlemmar på FS. Gör en tur till Stockholm på semestern, det kan aldrig bli fel :-).

Ha det gott
/Torbjörn
Mycket bra bilder du tagit, skarpa som tusan. Jag skall ta mig dit och kolla jag med, verkar mycket intressant.
Svar från pic-tor 2011-06-19 19:12
Tack Per. Jag är mycket nöjd med min Sony A850 och zoomen 28-75/2,8 SAM är också väldigt bra. Det är klart att du ska göra ett besök dit i sommar. Utställningen är mycket sevärd.