Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Körsbärsdalen

Det är lätt hänt att man tänker på bröderna Lejonhjärta när man gör ett besök i Kungsträdgården i Stockholm dessa dagar. Körsbärsträden står i sin fulla blom och ingen skulle bli det minsta förvånad om bröderna kom ridande bland alla besökare. Känslan är magisk när man går där bland alla glada människor och ser allt det fina men ack så förgängliga.

Några passade på att ha en liten fest under de blommande träden. De kunde inte ha valt ett bättre ställe än Körsbärsdalen.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-04-28 10:38 | Läst 3317 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En fest är alltid rätt! Och vilken bra plats! Och festens stjärna är damen på bild #1.
/magnus
Svar från pic-tor 2012-04-29 11:00
Kvinnan såg lite malplacerad ut mellan alla teknisk nymodigheter men hon verkade njuta av de fina blommorna ;).

/Torbjörn
Absolut fast jag har alltid föreställt mig de vita körsbärsblommorna med bröderna Lejonhjärta, så man får god körsbär till höstkanten.
Svar från pic-tor 2012-04-29 11:02
Jo, det är sant, körsbärsblommen hos bröderna Lejonhjärta i Körsbärsdalen är vitare men associationerna ledde åt det hållet ändå ;).

/Torbjörn
Alltid fint med sånt bakgrund =) skön och härlig bilder!
Svar från pic-tor 2012-04-29 11:04
Tack så mycket Mikael! Kungsträdgården är väl som vackrast just vid den här tiden när träden blommar och gissa om kamerorna går varma ;).

/Torbjörn
Ja, se där ja! Vi kanske var där samtidigt. :-) Men jag missade även de som dukat upp till fest.
//Ewa
Svar från pic-tor 2012-04-29 11:06
Kanske sprang vi om varandra men det var lätt gjort för du hade väl, liksom jag, blicken fästad uppåt trädkronorna ;).

/Torbjörn
Se där ja, du har redan varit där du också :o) Får se om jag hinner imorgon. Ännu har jag aldrig lyckats tajma ett "blomningsbesök" i Kungsträdgården, så det är absolut dags nu! ha det gott/ Elisabeth
Svar från pic-tor 2012-04-29 11:13
Hoppas du får tillfälle att besöka Kungsan innan blomningen är över. Det är rena folkfesten och det känns fint att vara där och uppleva det fina tillsammans med andra. Det pågår också en konstutställning där vid sidan av scenen. Det är mycket som händer nu när värmen så sakteliga börjar komma och man vill hinna med så mycket.

/Torbjörn
Elisabeth Landberger 2012-04-29 18:47
Var där i morse, klockan 05.00! Bilder kommer snart :o)
Jag passerade där efter Sergels Torg, men det var alldeles för mycket folk, inte så glest som på dina bilder, och det verkade som alla fotograferade eller fotograferades.
Svar från pic-tor 2012-04-29 11:16
Det var knökfullt, som Västeråsarna säger ;). Jag gick dit en sväng efter att ha "proclaimat" på Sergels torg och då var det ännu mer knökfullt än dagen innan ;). Knökfullt men trivsamt.

/Torbjörn
janolof 2012-04-29 11:24
Jag var nog lite trött när jag kom dit, och tyckte det var alldeles för stökigt, så jag flydde snabbt ner i underjorden(T-banan).