Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Mannen i den gamla båten

Det är en mycket behaglig kväll och jag sitter vid Gavleåns mynning. En bit därifrån, vid Gasklockorna, pågår en hårdrockfestival. Ljudet är högt och jag kan lyssna på de olika banden helt gratis. För mig är det inget band som sticker ut förrän ett band med en kvinnlig sångare börjar spela. Hon är verkligen bra och fastän bandet spelar väldigt högt så hänger hennes röst med utan att hon behöver skrika. Jag sitter och njuter av hennes sång och håller på att missa mannen i den gamla båten. Det höga ljudet från orkestern gör det omöjligt att höra puttrandet från båtens inombordsmotor. 

Mannen navigerar avspänt mellan de moderna plastbåtarna, som ligger på redden och vars passagerare också lyssnar på musiken gratis.

När han kommer närmare ser jag att han sitter behagfullt tillbakalutad med ett ben på motorhuven. Rodret håller han med vänster hand och i den högra handen håller mannen ett glas med något gott i. Jag vinkar och han nickar lite avmätt till svar. 

Jag trivs i den vackra kvällen. Med att lyssna på en fantastisk sångerska och se på båtarna som åker upp och ned för Gavleån. Jag trivs också med min nya kamera Sony A7R och den mycket fina optiken Zeiss Sonnar T* 55/1.8, makalöst skarp redan vid 1.8. Alla bilder här är tagna med full glugg.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2014-08-11 16:59 | Läst 3748 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Inte dåligt med gratiskonsert och en njutbar kväll
Det kallar jag att göra 2 flugor på smällen
Marianne
Svar från pic-tor 2014-08-11 23:13
Det blev helt klart en lyckad kväll med musik och snygga båtar. Dessutom stötte jag ihop med Olle Bergman från Norrsundet som jag inte träffat på minst 30 år.
Vackra gamla båtar, och vacker musik, kan det bli bättre? =)
Ha en härlig kväll!
Svar från pic-tor 2014-08-11 23:17
Nej, ibland faller saker och ting på plats. Gävle är ju en gammal hamnstad så här finns mycket som har med sjöfart att göra. Fast hamnen är sedan länge belägen i Fredriksskans, en bit utanför den centrala staden.
Han ser inte ut att vara typen som kommer för att lyssna gratis på rockkonserten. Han en skön kväll och hoppas du får sova någon timme inatt.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2014-08-11 23:22
Mannen kan ha suttit vid någon båtbrygga intill Gasklockorna och diggat, för han kom från det hållet, och nu var han på väg hem upp efter Gavleån. Rockfestivalen slutade i lördags så nu är allt som vanligt igen. Hit upp till lugna Sätra hördes aldrig rockarna.
Träbåtar och inombordare är fina grejer,vilken fin lyster i träet av solen,bra bilder från en
skön sommarkväll.
Svar från pic-tor 2014-08-18 10:49
tack så mycket Bo-Lennart. Visst har träbåtar sin speciella charm och den är svår att överträffa.
Det såg ju väldigt trivsamt ut det där, välbehövlig njutning och vila efter stt ha skött om den båten.
Lite mer underhåll än på plastbåtarna gissar en landkrabba.
Låter som du hade en trivsam stund även du.
Svar från pic-tor 2014-08-18 10:53
Tack Margareta. Ja, det var en fantastiskt skön kväll vid vattnet. Det är ju mycket jobb med gamla träbåtar men belöningen låter inte vänta på sig när båten efter allt slit väl är i sjön. Fram för fler träbåtar!