Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Muggen är upptagen

Det var dags för frukost och jag satte mig till bords. Skulle precis ta min favoritmugg och fylla på med kaffe då jag ser att den är upptagen av något flygfä. Jag ser att den har sex ben och noterar att den alltså tillhör insektssläktet. Jag vet inte vad det är för insekt men arbetsnamnet än så länge är nattflyet. Jag trodde väl att den skulle ge sig av så att jag fick avnjuta min frukost som jag brukar, men trots att jag skakade muggen lite lätt satt den kvar flera timmar. 

För att kunna studera den närmare satte jag på mitt 100 mm makro. Då ser man hur fantastiskt fint vingarna är uppbyggda. Fackverkskonstruktionen är inget som är skapat färdigt från början utan resultatet av flera tusen år av utveckling. En utveckling som inte avstannat utan fortfarande pågår.

Jag har med tiden fått en allt större vördnad för livet och undviker så långt som möjligt att döda djur som kommer i min väg. Vill man studera det dagliga slitet för överlevnad är det bara att sätta sig intill en myrstack en varm sommardag. Här råder full aktivitet, alla hjälps åt och allt verkar vara väldigt väl organiserat. Man kan inte annat än beundra de här krypen och vi människor kan dra en hel del lärdom om hur viktigt samarbete är för ett väl fungerande samhälle. 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2014-04-11 10:48 | Läst 2654 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Torbjörn, som vanligt ett sant nöje att läsa dina betraktelser. Bra avbrott dessutom för mig som sitter mer vid datorn än jag brukar för att lägga tillbaka bilderna jag tog bort av misstag! Känner också stor förundran över allt fantastiskt i tillvaron!
Svar från pic-tor 2014-04-11 11:42
Tack Björn för din vänliga kommentar. Jag hoppas du får ordning på ditt bildarkiv.
Ser ut som en liten stinkslända..hade själv en som fripassagerare i bilen igår..
Kan med fördel avlägsnas ur muggen eftersom näringsinnehållet är obefintligt :)
Svar från pic-tor 2014-04-11 11:45
Du har säkert rätt Gunte, nattfly var det första som poppade upp. Jag lät sländan dricka sitt morgonkaffe i fred och tog en annan mugg i stället :).
Tänk vad den där lilla insekten måste ha känt sig medan du "skakade muggen lite lätt i FLERA TIMMAR" ...Hehe.
Intressant läsning, tål att tänkas på. =)

//Johanna
Svar från pic-tor 2014-04-11 12:51
Tack så mycket Johanna. Så kan man också läsa min text förstås :).
Trevlig o intressant läsning - fina bilder! LO
Svar från pic-tor 2014-04-12 17:16
Tack Lars Olov.
Och om fler resonerade som du kring vördnad o respekt av liv skulle det bli ännu lite bättre, fina tankar runt en kaffemugg du delar med dig! De är snygga i närbild de där små krypen.
Svar från pic-tor 2014-04-12 17:17
Tack Catharina för din gulliga kommentar.
Hej Torbjörn,
dina inlägg är alltid ett nöje att läsa. Det gläder mej att åtminstone några har tid med den typen av betraktelser som du beskriver i detta. Naturen bjuder alltid på överraskningar, men i bland krävs det lite tålamod för att se dem.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2014-04-12 17:19
Tack Lena. Vad roligt att du gillar det jag knåpar ihop :). Man måste inte fotografera allt utan några timmar tillsammans med ett kryp kan också ge intressanta bilder. Jag har ju slutat att jobba så tiden finns där.
Härligt inlägg och fin a bilder på den lilla krabaten! =)
Ha en skön helg!
Svar från pic-tor 2014-04-12 17:22
Tack Så mycket Heléne. Det finns mycket intressanta saker att fotografera närmare än vad man tror. Jag har alltid kameran skjutklar ifall jag får oväntat besök. Det fungerar bättre än kaffe :).