Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Ögon som ser och öron som hör

Vi tittar alla åt samma håll men vad ser vi? Olika. Vi tror att alla ser det jag ser, men så är det inte. Eller rättare sagt, vi ser samma sak men tolkar det vi ser olika. Ingen ny kunskap direkt, men den tål att upprepas i dessa tider av märkliga avblåsningar för offside och straffspark. Ögat är lättlurat och då får hjärnan det inte lätt. TV-kameran, däremot, är inte så lättlurad, och inte heller reprismaskinen. Vad jag önskar ibland att jag hade en sådan när jag strosar omkring på stan och ser något som plötsligt inträffar. Men när jag tänker efter så behövs det knappast. I dag är de flesta städer kameraövervakade så det är bara att be att få se reprisen. Frågan är bara vem som sitter på reprismaskinen? Det kanske t o m är onödigt att alls gå omkring med en kamera. Vore det inte bättre om kameraövervakarna lade ut dagens scoop åt oss fotointresserade på Facebook? Vi kan då i hemmets lugna vrå plocka ut godbitarna och lägga ut på Fotosidan, Facebook och alla övriga sajter vi använder. Risken för rundgång är naturligtvis uppenbar. Naturligtvis hoppas jag att detta aldrig kommer att ske, men jag skulle inte bli förvånad om någon "visionär" i framtiden presenterade ett sådant här projekt.

Vad är det dessa kvinnor ser? Jag tittar åt deras håll men ser inget särskilt. Ett hus som tycks luta? Några som bråkar? Moln som seglar förbi Operan? En kär vän? Min kamera registrerar endast vad jag ser och här finns inga andra vad jag kan se. Fast riktigt säker kan man förstås inte vara. 

Så över till öron som hör. Jag har nyligen flyttat in i en ny lägenhet och det behöver borras lite överallt. Jag brottas nu med en fråga. Kan man borra på en söndag? I så fall när? Efter lunch, men före middan? Det är tegelväggar i lägenheten så slagborrmaskin måste användas. Ett hål har jag redan gjort, på låga varv, en vardag mitt på dagen. Ingen reaktion alls från grannarna. Kanske hördes det inte? Kanske finns det redan registrerat hos några, för senare anmälan till vicevärden? Det är inte lätt med nya grannar och ny "grannkultur", och man vill ju inte göra bort sig redan från början.

Efter att ha funderat en stund så har jag nu bestämt mig. Det blir nog några borrhål under eftermiddagen, på mycket låga varv, och under största möjliga tystnad.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2014-06-22 11:11 | Läst 3374 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Skriv en lapp i trapphuset där du ursäkter dig om att du stör lite så här i början innan du kommit i ordning. Men att du lovar att det inte skall bli någon vana :-)
Sån´t brukar göra att dom flesta inte bryr sig.
Ing-Marie

PS. Var du ute med kameran i Lexe-området, Skånbergsvägen för X antal veckor sedan. Tyckte det var du som "sprang" där då jag snabbt åkte förbi.
Svar från pic-tor 2014-06-22 18:08
Ditt tips kanske inte är så tokigt Ing-Marie. Jag har en hel del borrande kvar. Kom hem i dag med två Billyhyllor som ska förankras, sedan har jag några till. Dessutom en massa tavlor mm. Det kan mycket väl ha varit jag som snokade runt på Skånbergsleden. Den är ju min normala väg ned på stan från Sätra, och promenerar jag så hänger oftast kameran med.
Väldigt snygga svartvita bilder! Två och fyra blir mina favoriter.
Hälsningar, Bjarne
Svar från pic-tor 2014-06-22 18:45
Tack så mycket Bjarne. Svartvitt är vackert, det kommer man inte ifrån, och jag gillar det själv väldigt mycket.