Bilder och berättelser från min resa genom livet.

På scoutläger i Lippinge 1982

När min Fredrik var i 9–10 års åldern var han med i scouterna. Knivsta scoutkår arrangerade ett litet scoutläger sommaren 1982 för de yngsta scouterna. Platsen var Lippinge några kilometer från Knivsta centrum. I Lippinge har scoutkåren sin klubbstuga men den här gången, sommaren 1982, skulle de unga scouterna övernatta i tält. Jag minns inte om de kallades vargungar ännu 1982 för den benämningen var väl förbehållet de unga pojkarna enbart? På det här lägret hade både flickor och pojkar samlats. Föräldrarna var naturligtvis också plats, många ända tills det var dags att sova ;). Men innan dess var det mycket som skulle fixas. Tält skulle resas, mat skulle lagas och lekar skulle lekas.

Till slut blev det i alla fall kväll och sovdags. Den här dagen var mycket varm men på senkvällen slog vädret om och ett fruktansvärt åskväder med åtföljande skyfall drog fram över Knivsta. Vi funderade länge om vi skulle åka och hämta Fredrik men valde att inte göra det för det fanns flera vuxna scoutledare på plats. På morgonen dagen efter åkte vi dit och fann många trötta och blöta scouter. Kläder hängde på tork lite överallt men stämningen var god. Så småningom tittade solen fram igen och nattens oväder glömdes snabbt bort när dagens sysslor stod för dörren.

Filmen var den här gången Panatomic-X, framkallad i Rodinal. Den kombinationen var kanske inte så lyckad men jag testade Rodinal ett tag men gillade den inte och återgick till D76 igen.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-02-03 11:25 | Läst 1977 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag har också fotograferat med Panatomic-X på scoutläger. Det blev lite speciellt att fotografera med bländare 2 mitt på dagen.
Svar från pic-tor 2012-02-03 16:05
Jo, så var det. 32 ISO kräver en del ljus och här blev det lite väl långa tider på en del av bilderna.

/Torbjörn