Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Skidåkaren som flög fram och koltrasten som vägrade flyga

Jag har varit kraftigt förkyld några veckor och kameran har liksom jag fått vila. I söndags kände jag mig piggare och tog med mig kameran på en tur över åkrarna ned till sjön Valloxen. Trots 17 minusgrader var det en hel del folk i farten.  En del var ute med sina hundar. Vi har fått ganska mycket snö och det uppskattas naturligtvis av både hundar och hundägare. På sjön försökte några åka skridskor på den mycket knaggliga isen med ganska dåligt resultat. Bättre gick de för dem som åkte skidor i det fina spåret runt sjön. Jag fäste mig särskilt vid en karl som verkligen låg i och åkte varv efter varv. Han riktigt flög fram.

På hemvägen såg jag en liten rönn som fortfarande bar på flera klasar av rönnbär. Jag gick av från stigen för att komma lite närmare. När jag var nästan framme såg jag den. Koltrasten. Jag var väldigt nära. Den satt uppburrad och stirrade stint på mig. Den vägrade flyga. Försiktigt retirerade jag tillbaka upp på stigen. Nu när det är så kallt ska man inte störa fåglar och annat vilt. De behöver all energi för att hålla sig varma. Om jag lyft kameran när jag stod alldeles intill hade den förmodligen blivit skrämd och flugit sin väg. Nu fick jag nöja mig med en bild i ett sämre läge.

 

Skidåkaren

Skidåkaren som flög fram

 

Koltrasten

Koltrasten som vägrade flyga

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-01-12 17:55 | Läst 5643 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Va vackert du har avbildat koltrasten, man verkligen ser hur han fryser trots att han sitter i så härliga färger!
Svar från pic-tor 2010-01-12 18:32
Tack för din kommentar Viktoria. Jag var lite förvånad över att den satt så öppet och oskyddad mot vinden. Förmodligen ville den vara i närheten av maten.