Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Snön faller och det kan beskådas genom Dagnys caféfönster på lördag

Snön faller och det är åter dags att ta fram snöskyffeln från förrådet. Det spörjs att det kan bli så mycket som 40 cm till helgen. Nu har jag bara en kort bit som behöver skottas ut till postlådan. Resten plogas genom föreningens försorg. Fast vi får också skotta rent framför garageportarna, för där når inte traktorn ända fram med sin plog, och en liten snutt in till förrådet, som är gemensamt för alla i min radhuslänga.

Jag har en rejäl snöskyffel av plåt och inte något smäckert tillverkat av plast. När snön blir tung och full av isklumpar duger inget annat än plåt. Det är i alla fall min erfarenhet. Jag delar den korta uppfarten till porten med min ena granne och vi brukar turas om att skotta hela biten. Men det finns de som delar "rättvist" och skottar bara "sin" del. Det kan ibland vara påfrestande att bo som jag gör och man får många tillfällen att träna upp både diplomati och tålamod. Det passar inte heller för alla att bo i bostadsrätt där det förväntas att alla hjälper till med skötsel och underhåll.

Alla bilder är tagna med NEX-6 och den i sammanhanget mycket billiga Sigma 30/2,8. Jag betalade 1 390 kr på Fotomässan men låt er inte förledas av det låga priset. Det här är ett mycket bra objektiv.

Trots alla vedermödor som snön för med sig så uppskattar jag vintrar med gott om snö. Snöfattiga vintrar med regn, slask och isiga vägar är helt enkelt vidriga. Nej, snön är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att fotografera "som om ingenting hade hänt". Jag längtar inte tillbaka till den sommar som varit utan ser fram emot en fin, kall och snörik vinter med gott om klara, soliga och vindstilla dagar.

Nu höll jag nästan på att glömma det viktigaste, nämligen fotofikat i morgon lördag kl 10:30 på Broströms café i Uppsala. Caféet ligger alldeles intill Resecentrum, på den östra sidan om järnvägen, så det är lätt att ta sig hit med tåg.

Nu blir det lite helgstädning och sedan väntar eftermiddagskaffe. Kanske åker jag ikväll in till Uppsala och lyssnar på ett säkert intressant föredrag av en indisk, landsförvisad sanningssägare.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-11-30 15:13 | Läst 2969 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina nysnöbilder, och gluggen verkar prestera väldigt bra! :-)
Svar från pic-tor   2012-11-30 16:51
Tack så mycket Anne-Sophie! Den här gluggen ser inte mycket ut för världen men jag har bara läst gott om den och jag gillar vad den presterar också.

/Torbjörn
Hej Torbjörn väldigt fina bilder - man blir sugen på det objektivet, Sigmas 30/28 - har du testat det mot Sony 18-55mm om du skulle använda samma brännvidd? Är du nöjd med NEX-6:an? / Sören
Svar från pic-tor   2012-11-30 16:55
Tack så mycket Sören! Jag har sålt min NEX-5 tillsammans med 16mm och 18-55 zoomen så jag kan inte jämföra. Jag trivs väldigt bra med NEX-6 som har en fin sökare och ett bättre handhavande i övrigt än 5:an. Bildkvalitémässigt är de dock likvärdiga.

/Torbjörn
Hampus_6   2012-11-30 17:28
OK, trevligt med nöjda Sony användare - jag har en NEX-5 och NEX-7 sen har jag även "lillen" RX100 - måste nog göra som du sälja bort någon, men då blir det inte RXen gillar storleken på den! / Sören
Anders F. Eriksson   2012-11-30 19:29
Sigmat är ganska mycket skarpare än kitzoomen, men jag har inte gjort någon direkt jämförelse. NEX-7:an är ganska kinkig med objektiven, men Sigmas 30 mm (och 19 mm) fungerar ypperligt på den.
Många fina bilder, men bild två blir nog min favo.
/Sven
Svar från pic-tor   2012-11-30 23:21
Tack så mycket Sven!

/Torbjörn
Andra bilden är magisk.
Jag gillar faktiskt att skotta snö, man får lite extra kondis
Ha en skön Advent
Marianne
Svar från pic-tor   2012-11-30 23:25
Tack så mycket Marianne för de vänliga orden. Jag har inget emot snöskottning heller och vissst blir man lite rosig om kinderna :). Ha det fint du också i advent.

/Torbjörn
Din sammanfattning om en bra vinter passar även mig fint: "Trots alla vedermödor som snön för med sig så uppskattar jag vintrar med gott om snö."
Och Dagny ja, vi kanske ses!
Svar från pic-tor   2012-11-30 23:29
Självklart ska det vara snö på vintern men det behöver ju inte komma flera meter, som det gjorde i Gävle för några år sedan. Kastade mina gamla skidor för några år sedan men har ännu inte köpt några nya. Det kanske är på tiden att jag gör det nu för skidåkning är så härligt. Apropå Dagnys så räknar jag med att komma en stund.

/Torbjörn
Enkelt, sobert och så vackert!
Ewa
Svar från pic-tor   2012-11-30 23:30
Tack Ewa för din vänliga kommentar. Jag hoppas vi ses i morgon.

/Torbjörn