Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Träslövsläge

Vi hade precis ätit frukost i den hyrda stugan vid Apelviken i Varberg. Utanför regnade det och himlen var gråblå. Ingen ville gå till stranden. Humöret hos barnbarnen var på bottennivå och vi övriga var väl inte så muntra heller. Då bestämdes att vi skulle göra en utflykt till Träslövsläge och köpa lite fisk till lunch. Vi packade in oss i två bilar och så for vi iväg den ganska korta biten till det gamla fiskeläget. Vi strosade runt en stund i hamnen och tittade på fiskebåtarna. Jag tog lite bilder mellan skurarna och sedan gick vi till fiskaffären och handlade. För min del blev det rökt makrill.

Nu när jag tar fram de här bilderna bestämde jag på en gång att de skulle göras i svartvitt. Varför kanske ni undrar? Jo, för fantasins skull. Om man nu ska tala om nackdelar med färg så är det just att inget lämnas till betraktaren att fantisera kring. Allt finns där redovisat. Färg är i många fall kanske överlägset men ibland behöver vi titta på bilder som har en högre abstraktionsgrad. Vi behöver få träna upp fantasin och gå djupare in i de bilder vi tittar på.

De här blev bäst i färg

Efter att ha varit sjukskriven en längre tid ska jag börja jobba i morgon. Det ska faktiskt bli roligt att få komma hemifrån och "göra lite nytta" samt naturligtvis få träffa arbetskamraterna. Jag har köpt ny kvällslektyr; Bibeln och arkeologerna av Hans Furuhagen. Boken blev ganska uppmärksammad när den kom ut för en tid sedan och det ska bli spännande att läsa den.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-01-29 21:49 | Läst 5176 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vackert och intressanta tankar, jag gillar verkligen de i svartvitt! Lycka till i morgon!
//Ewa
Svar från pic-tor 2012-01-30 16:42
Svartvita bilder ger ett slags lugn jämfört med färg. Jag har inget emot färg alls men ibland föredrar jag svartvitt. Det gick jättebra på jobbet i dag och allt känns bra. Tack för lyckönskningarna :).

/Torbjörn
Hej Torbjörn,

Så här års skulle jag kunna tänka mig att ligga i ide faktiskt;)
Har dock märkt att det börjar bli ljusare för var vecka som går
så allt känns lite lättare.

Har en förkärlek till just fiskelägen så dina bilder piggar upp;)

/Stephan
Svar från pic-tor 2012-01-30 16:47
Tack Stephan! Alla våra fiskelägen borde dokumenteras. Då tänker jag kanske mest på de som fortfarande är i drift. Jag misstänker nämligen att många är på fallrepet när den här generationen lägger av. Det var ju länge sedan man hörde att "silla går till" t ex ;).

/Torbjörn
Fina bilder! Mycket fina!

Själv är jag kluven till sv -v, alltså för min egen del. Jag har sett så fantastiskt fina sv-v bilder så jag vet inte om jag "vågar" prova.

Mycket bra bok! Håller på med den just nu.
Svar från pic-tor 2012-01-30 16:51
Tack så mycket Christer! Det är klart att du vågar prova svartvitt ;). Jag använder oftast insticksprogrammet Silver Efex Pro II som jag tycker fungerar riktigt bra. Vad kul att du gillar boken. Jag har precis börjat att läsa.

/Torbjörn
Håller med! Ofta är svartvit bättre. En fin samling bilder!
Svar från pic-tor 2012-01-30 16:55
Tack så mycket Per! Svartvitt är vackert och jag testar ofta hur nytagna bilder gör sig i svartvitt. Det är ju en av de stora fördelarna med den digitala tekniken.

/Torbjörn
Härliga bilder från en vacker plats, tycker också om att se bilderna i svart/vit.
MVH Anita
Svar från pic-tor 2012-01-30 17:00
Tusen tack Anita! Träslövsläge är verkligen en idyll, på sommaren kanske man ska tillägga. Jag kan tänka mig att det kan vara blåsigt och kallt där på vintern. Svartvitt är härligt ;).

/Torbjörn
aos56 2012-01-30 20:56
Ja Torbjörn. Det är kallt och blåsigt här på Västkusten. Jag var på Träslövsläge på Julafton och då frös jag pg. av att de blåste så kallt .
MVH Anita