Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Underhållning i Lagga bygdegård

En äldre gentleman bjöd mig sitta ned vid det bord han och hustrun satt vid och jag tackade naturligtvis ja och satte mig ned vid det dukade bordet. Jag befinner mig i Lagga bygdegård, som ligger i byn Lagga en knapp mil utanför Knivsta centrum. Under en promenad hade jag sett en affisch om att det skulle bjudas på underhållning på lördagseftermiddagen. När jag kom dit var det i stort sett fullsatt och egentligen fanns bara plats för de som hade föranmält sig. Det hade jag missat men man hade ställt fram några extra bord och det var vid ett av dessa som jag inviterades att sitta ned av den vänlige mannen.

Vi bjöds på blandad musikunderhållning och allsång. Repertoaren var blandad med kända låtar av bl a Owe Thörnqvist och Olle Adolphson. För musiken svarade Lagga spelmanslag. I pausen serverades kaffe och hembakat fikabröd och då kom också snacket igång. Jag träffade några bekanta som jag inte sett på flera år och vi fick en trevlig pratstund tillsammans.

Skuggspel användes för att illustrera Olle Adolphsons härliga visa "Sängen"

Hela föreställningen filmades. Stämningen var gemytlig och gamla vänner fick en kärvänlig klapp på axeln

Vid kaffet kom snacket i gång

Glädjen stod högt i tak

Jag hade min Nex 5 N med mig och fotograferade utan blixt vid 1 600 ISO. Jag såg flera med biffiga systemkameror som hela tiden plåtade med blixt. Ibland undrar jag om folk verkligen begriper sig på sina dyra, fina kameror.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-04-24 10:33 | Läst 3514 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ser ut som en trevlig tillställning det där.
Svar från pic-tor 2012-04-24 12:23
Det var en jättetrevlig tillställning vi bjöds på ;). I de här byarna har de en fantastiskt fin sammanhållning och i centrum står bygdegården där man arrangerar en massa trevliga saker. Kul att du kikade in ;).

/Torbjörn
Fin dokumentation Torbjörn.
Jag har också funderat över det där med alla som verkar köra Grön ruta eller programläget där blixten automatiskt fälls upp när det är lite mörkare.......
Andra har Auto ISO inställt och vet inte ens varför det plötsligt blir så "gryniga bilder"
Hälsar /Claes
Svar från pic-tor 2012-04-24 15:18
Tack Claes! De som använde blixt missade ju det fina stämningsljuset som fanns på scenen och i lokalen. För många är fortfarande inomhusfotografering lika med blixtfotografering. Trots påkostade och biffiga kameror ;).

/Torbjörn
Fina bilder Torbjörn! Vad roligt att ni också har fart i era bystugor!
/magnus
Svar från pic-tor 2012-04-24 15:23
Tack Magnus. Runt om i Knivsta kommun finns totalt fem bygdegårdar. Några av dem har tyvärr ekonomiska problem men människorna kämpar på och gör allt för att hålla liv i dem.

/Torbjörn
Fint litet minireportage, jag gillar glädjen och närheten i dina bilder här.
-affe
Svar från pic-tor 2012-04-24 17:37
Tack Alf. Det var en väldigt trevlig stund och det ville jag också försöka förmedla. Därför uppskattar jag din kommentar mycket.

/Torbjörn
Mycket fina svartvita foton! Berättande bilder! Härligt!
Svar från pic-tor 2012-04-25 09:35
Tack så mycket Wolfgang för din trevliga kommentar!

/Torbjörn