Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Vad värmen kan ställa till med

Så har vi fått en släng av sommarvärmen hit till Knivsta och jag tror visst att jag har fått en liten släng av solsting. Två ögon lär ju se mer än ett sägs det. Fast i det här fallet är ju det ena bara för synens skull :). Nu behöver jag lite tips om framkallare mm av alla TLR-frälsta här på FS. Jag kommer enbart att fota svartvitt. Först ska jag fota upp några långliggare som legat och mörat upp sig i kylskåpet sedan sommaren 2005. Det är T-max 100 det är fråga om här. Jag fortsätter nog med den filmen i sommar plus (?) Plus-X. Mot hösten lär det väl bli Tri-X kan jag tänka mig, om nu inte tålamodet har trytit innan dess. Jag har tänkt mig en framkallare till alla filmtyper. Är det möjligt? Vilket fix använder ni? Har ni bra tips på inköpsställen tar jag gärna emot dem också.

Vad har ni för flaskor? Jag har några gamla plastflaskor som ser ut som dragspel där man genom att trycka ihop flaskorna får ut luften. Jag misstänker att det finns kvar en del godsaker i de här flaskorna. Dosa har jag sedan gammalt så den får duga. Jag har fem år gammalt stoppbad. Kan det vara OK?

Nej, nu måste jag ta något kylande.

 

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2010-06-28 19:30 | Läst 4315 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kodak D76 är ett säkert kort. :)
Svar från pic-tor   2010-06-28 20:46
Ja D76 är jag bekant med sedan tidigare. Fungerar den även till T-max 100?
Jadå, visst fungerar D76 fint för Tmax100. För allra finast korn brukar dock Kodak Tmax developer rekommenderas.

/Johan
Vilken sublim skönhet den är, den där Yashican! Själv ägde jag en gång en Yaschica 4x4. Ett underbart litet precisionsinstrument!
Svar från pic-tor   2010-06-29 10:11
Ja, det här får bli mitt lilla semesterprojekt. Det ska bli spännande när den väl anländer. Tolv klick om dagen är nog bra för magen :).
Några tips har jag inte, har inte pysslat med den sortens framkallning sedan 60-talet. Då var utrustningen inte så avanserad heller. Lådkamera och lite plask i badrummet. Men jag kan väl få säga att jag gillar kameran, en riktig skönhet.
Svar från pic-tor   2010-06-30 18:34
Det ska bli kul att köra lite analogt i sommar och jag har precis beställt kemikalier och film mm. Jag kommer att scanna in negativen för mörkrummet ligger nedpackat på vinden. Framkallning av film är ju inte så krävande utan enbart kul.