Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Vi har gått in i väggen - och några till

Strosar runt på stan i det vackra vädret i avvaktan på invigningen av Uppsalas nya centralstation. Ett gammalt par sitter på sina rollatorer och solar sig. Det ser så skönt ut och jag försöker komma i bättre läge för en bild. Helt plötsligt reser de på sig och ska gå därifrån. De bökar några sekunder med sina rollatorer och jag hinner precis slänga iväg ett skott innan de vänder om.

Gått in i väggen

Vi har gått in i väggen

 

Cyklar som väntar på sina ägare kan man se överallt på stan. Jag noterade i vintras att många cyklar låg på Fyrisåns is. Förmodligen kommer de att plockas upp vid den årliga årensningen i sommar.

Sommarsadel. Ganska genialisk egentligen. Idealisk vid regn. Blir aldrig våt.

 

Med värmen kommer också cyklisterna fram. Det finns ju de som cyklar året om förstås men den stora massan väntar tills snön är borta.

Flicka med cykel

 

Vid Stora torget sitter många och väntar på bussen i solskenet.

Man med mobil

 

På återseende

/Torbjörn

 

 

 

 

Inlagt 2010-04-14 09:11 | Läst 6512 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Första bilden var skön.
Jag tog en liknande i går med tysk mätsökare så det dröjer lite innan den hamnar i bloggen
Det paret stod och beundrade en trehjuling
Svar från pic-tor 2010-04-14 11:34
Kul att du gillar väggbilden. Tyska mätsökare har sin charm, men tålamod måste man ha. Ska bli spännande att se dina bilder.
Mycket härliga bilder och bildkommentarer!
Paret som går in i väggen är kalas!
Men cykelsadeln med din text är rolig och bra den med!

Det vore en bra idé om man kunde utveckla en lånecykel-grej i städerna. Man lånar en cykel var som helst och ställer den var som helst. Utan att det kostar något. Lite grann som i Danmark.

Jag tror att vi skulle vinna på det! Mindre cykelstölder.

mvh
Helena
Svar från pic-tor 2010-04-14 11:44
Hej Helena! Vad roligt att du gillar mina bilder. I Stockholm finns ett system med lånecyklar, se länken nedan. Det kostar en del pengar men det gör det att åka buss och tunnelbana också. Jag tror att jag ska ta en tur ut på Djurgården i sommar. Danmark är annars ett föregångsland när det gäller cykling. De har länge haft separata cykelfiler i städerna t ex.
Visst vore det genialiskt med en "ihålig" cykelsadel. Varför är det ingen cykelfabrikant som insett det?


http://www.citybikes.se/sv/
Ett härligt sting i dina svartvita bilder. Törs jag fråga om tekniken? :-)
Svar från pic-tor 2010-04-18 10:58
För det första fotar jag nästan alltid i RAW. I Camera Raw justerar jag exponeringen och vitbalansen om det behövs. Ibland drar jag upp Clarity en bit, men inte alltid. I Photoshop konverterar jag till svartvitt i Silver Efex Pro och där kan man ju göra nästan hur mycket som helst. Jag brukar lägga på lite kontrast och struktur. Det har hänt att jag lagt på ett filmfilter, t ex Tri-X.