Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Vi lyssnade på Brutus

Vi lyssnade på Brutus Östlings föredrag på fotomässan och naturligtvis tittade vi på hans fantastiska bilder. Det var en sak till. Vi tittade också på hans film om duvhöken och förvånades över den höga kvalitén. Även du min Brutus har gått över till en DSLR med filmfunktion! I det här fallet en Canon 5d MkII.

Jag måste säga att den här otäcka känsan av "måste ha" kom över mig. Inte ens en maffig hamburgare och senare en kopp kaffe med morotskaka fick den här känslan ur kroppen. En Canonrepresentant demonstrerade kameran med olika objektiv och den där otäcka känslan växte ytterligare i styrka. Bäst att kyla ned det otäcka, tänkte jag, och gick till Sonys monter.  Jag har en Sony A700 och har börjat fundera på en Sony A850, som är deras senaste s k fullformatskamera. Den känns jättefin på alla sätt och vis och har ett förhållandevis bra pris. Men den saknar filmfunktion.

Ett teknikskifte, som egentligen pågår kontinuerligt, leder nästan alltid till två saker. En grupp människor lämnar den gamla tekniken och anammar det nya medan den andra gruppen konstaterar att den nya tekniken inte är något att ha och stannar kvar i det gamla. Sedan finns det naturligtvis människor som lever både i det gamla och det nya.

Sonyrepresentanten erkände utan omsvep att filmfunktionen är en fantastisk tillgång. Speciellt vid användande av teleobjektiv där man så snyggt kan frilägga motivet mot en oskarp bakgrund. Vilket också Brutus demonstrerade. Jag frågade naturligtvis varför inte Sony har filmfunktion i sin senaste kamera A850 och om han visste vad Sony hade på gång på den fronten. Han nämnde då att autofokusproblemen måste lösas först. Vilket inte, enligt honom, Canon och Nikon har gjort. Vad problemen bestod i (oljud??) uppfattade jag inte helt klart. Ett annat problem för Sony är naturligtvis deras position inom video. Vad skulle hända där om de implementerade en filmfunktion av mycket hög kvalitet i sina DSLR?

På tåget hem fortsatte mina funderingar. Ska jag sälja av all gammal fotoutrustning och satsa på den nya tekniken (om än inte fullkomlig) eller ska jag invänta Sonys kanske än mer fullkomligare teknik? Eller ska jag blunda för det nya, försöka förtränga den otäcka känslan av "måste ha" och köra på som vanligt med det jag har? Vilket optimerar min lycka?

 

Han lyssnade också intresserat på Brutus Östling

 

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2009-11-15 11:51 | Läst 6151 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hehe, låter precis som mig när jag stod i valet och kvalet om kamera med/utan filmfunktion.
Det slutade dock med en Sony A550 av flera orsaker.
Svar från pic-tor 2009-11-15 16:17
Vad intressant! Vad tycker du om nya Sony A550? Innan jag köpte Sony A700 hade jag en Sony A350. Jag tyckte dock att sökaren i A700 var så mycket bättre än A350 så valet var lätt för mig. Hur uppfattar du sökaren i A550? Och bilderna? Har du lagt ut några bilder med den nya kameran på FS?
Köpte kameran för bara några dagar sedan så jag vågar inte uttala mig så mycket om den.
Har tagit några bilder mest för att prova kameran med gott resultat, dock var det bara autoinställningar. Valde kameran mycket pga sin snabba live-view lösning och att kamerahuset har en bildstabilisator.
Finns att se på http://www.maddebeaneo.blogg.se