Lite prylar, lite text och alltid bilder

Berättande gatufoto med innehåll och komposition

Det där med vad som är gatufoto, hur gatufoto ser ut och hur det borde se ut är ett ständigt återkommande ämne på Fotosidan (och annorstädes). Idag har Göran och Affe bloggat på temat, och även om jag kan hålla med om att det finns en hel del idag ointressanta bilder (för mig), så tror jag att många av dessa bilder kommer att bli intressanta med tiden, och alltså få ett innehåll som kanske kan tyckas saknas nu.

Vitsen med att ge sig ut på byn och plåta en massa bilder man själv tycker är dålig gatufotografi förstår jag inte alls - det är ungefär som att jag skulle ge mig ut i rabatten och plåta trista makrobilder för att påvisa hur dålig naturfotografin idag är. Gatufoto är det dock ändå - inte "s.k. gatufoto" :)

Här är några bilder jag är nöjd med vad gäller innehåll, berättelse och komposition, och jag tycker definitivt de är gatufoton. Andra kan tycka annorlunda :)

Ha det gott (även om ni inte tycker som jag) :)

Inlagt 2015-07-04 22:33 | Läst 5240 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Utmärkt fina gatufoton Anders, precis som du säger. Var och en av bilderna säger mig något, eller berättar en egen historia./ Björn T
Fina och intressanta bilder. Inspirerande // Mats
De här bilderna berättar verkligen och är riktigt bra, tycker jag!
Ha det gott!