Lite prylar, lite text och alltid bilder

Det där med att fotografera tåg verkar poppis!

Jag läste Martins blogg om världens bästa lok, och det verkade ju uppskattas, så jag tänkte att jag måste ju fotografera lite tåg också jag. (Skriver man om sånt som är poppis bland oss gubbar får man säkert fler läsare, typ.) Passande nog skulle jag besöka mina kollegor i Linköping idag, så jag gjorde ett försök ...

Stockholmspendeln

Nu var det ju dock så att jag skulle åka vid det okristligt tidiga klockslaget 07:06, och så här års är det inte så ljust så dags (bra undanflykt va?), och min NEX presterar inte heller på topp i dåligt ljus (ännu bättre undanflykt). Den blandade belysningen gjorde det svårt att få vettig färgbalans, och jag hade inte sovit så många timmar, och då blev det inte bättre än så där (många bra undanflykter i den meningen).

Jag skulle ju hem också, och åkte 15:17 från Linköping. Ljuset var lite bättre, men eftersom jag var trött efter att ha hållit utbildning hela dagen orkade jag inte plocka fram den "stora" kameran och körde med min lilla kompakt ... (Ni kanske märker att jag börjar med undanflykterna redan innan bilden.)

Regionaltåget mellan Linköping och Gävle

Jag hade tänkte mig att jag skulle få en bild med loket i rörelseoskärpa, men en tant var naturligtvis tvungen att gå framför mig precis när loket kom, så det blev bara skit med det. Här är en (ganska tråkig) del av tåget med utan tant i vägen, och rörelseoskärpan sitter ju där den ska. Tyvärr är det inte så skarpt nånstans i bilden, och den är allmänt ganska trist :)

Så, då har ni så här på fredagskvällen fått lite undanflykter för varför jag inte kan fotografera tåg!

Trevlig Helg

Inlagt 2014-02-21 21:59 | Läst 12634 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja det går inte som på räls jämnt :-)
Här har du en tågälskare som haft turen
få dokumentera tillsammans med SJ:s fotografer.
Härlig tid var det.
Det har ingen betydelse med kameran
det är viktigare med fotografen som här.
Gillar bilderna självklart.
Gun-Inger
Svar från Anders F. Eriksson 2014-02-22 00:19
Den andra bilden kan inte ens en mor gilla - den är ganska rutten med tanke på att vitsen var att få med loket ;)
ztenlund 2014-02-23 14:58
Hur hade du tänkt dig att få med loket när fordonet som passerar är en motorvagn?
Jo, jag förstår förstås vad du menar... ;) Så där ser det för övrigt väldigt ofta ut om jag försöker ta en bild på något som rör sig med mobiltelefonen. Fast det blev ändå ganska mycket bättre med den senaste uppdateringen som kom, men bra är det inte.
Jamen den första bilden tycker jag var uruselt bra, sen undrar jag om "tanten" kom med på andra bilden...
Svar från Anders F. Eriksson 2014-02-22 00:18
Nä, tanten kom aldrig med på bild. Jag upptäckte att hon skulle vara i vägen, så den bilden tog jag aldrig.
Synd att du inte kan fotografera tåg, för de är så tacksamma att avbilda. Men din kamera kan det i alla fall, ser jag här :-)
Kameraprestanda och färgbalans i all ära, men, jag lovar att för varje senare avgång så hade dagsljus på himmelen och tö på perrongen gjort bilderna sämre och sämre. Det där var nog det bästa möjliga morgonfotot den dagen. Bilden inger den där mysiga känslan som får mig att önska att fjärrtåg var en del av vardagen.
Hej!
Tack för en trevlig blogg.
Tågbilderna är som dom är men som man brukar säga, Sista tåget har inte gått än:.))
Det intressanta var det du skrev om undanflykter och det är något man känner igen.
Hur mycket man än älskar att ta bilder så ska det krånglas ibland,
Det är för ljust/mörkt, varmt/kallt, torrt/regnigt osv. men när man väl tar upp kameran så blir det ofta roligt igen:.))
Kanske är det för att man är lite lat av naturen:.))

Ha en bra och solig dag.
Christer
Järnvägsstationer är ofta svåra ljusmässigt, men jag tycker ändå att Uppsala C inte är så farligt. Klart bättre än delar av Stockholm C är det definitivt. Den första bilden är väl inte så tokig, och en del av det som ser ut att komma från kameran är väl snön i luften som smetar ut en del? Sedan gäller väl att övning ger färdighet och inbilla dig nu inte att varenda bild jag tar på tåg blir bra. :)