Lite prylar, lite text och alltid bilder

En nybliven 16-åring och kattjäveln!

Igår fyllde sonen Felix sexton år, och genast dyker det upp önskemål om att det nog är dags att börja övningsköra. Visst är det kanske bra att ungarna får börja träna på att köra bil redan när de är sexton, men det innebär ju att jag måste skaffa tillstånd också nu för tiden. Det var mycket lättare på min tid - jag började övningsköra när det var tre månader kvar till artonårsdagen, farsan behövde inte nåt jävla tillstånd och var mest bara glad att bli skjutsad till jobbet varje dag, och fem dagar efter att jag fyllde arton hade jag lappen i plånboken.

Felix, fotograferad med NEX-7 och Sony 50/1,8 @ f/1,8

Nåväl - tiderna förändras och vi med dem, så det är väl bara att bita i det sura äpplet och fixa det där tillståndet. Tur är väl att jag har en så liten bil som torde göra det lättare att ta sig fram bland alla eländiga cyklister i byn när sonen ska sätta sig bakom ratten.

Som bonus bjuder jag på ett dagsfärskt porträtt av kattjäveln också:

Nony - med samma pryttlar som bilden ovanför.

Ha det!

Inlagt 2013-02-15 16:42 | Läst 21611 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Spännande tid du har framför Dig. Min son började övningsköra med mig på dagen han fyllde 16 och vi fulade lite och sökte papperna några dagar senare. (Presskriberat nu) . Vi övade med slutmålet 18-årsdagen hela tiden, på slutet tog vi en dubbellektion, som en uppkörning/avstämning. Den var nyttig, både jag och sonen fick några värdefulla tips om körning i Fålhagen, och mycket riktigt fick han köra där på uppkörningen. Sonen körde upp den 7/5, eftersom födelsedagen 5/5 var en lördag och klarade lappen. Nu skall jag precis till att börja köra med dottern, som dock snart fyller 21, så hon har inte stressat fram det på samma sätt :-) Så vi ses i Fålhagen under våren :-)
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-15 18:29
Hehe, vi får väl krocka ihop oss där för att öva på hur man fyller i skadeblanketterna då :)
Aha, då blir det som när jag jag övningskörde med farsan:
"Volvo Adjustable - världens skönaste bil"
"Om du ser några brevlådor som saknas så är det bara vi som varit ute och samlat in dem."
"Vafan, jag tänker klara mig på de här däcken tills jag byter bil."
osv.

;)

Jag körde väldigt mycket och långt, men tog ändå en bunt lektioner precis innan uppkörningen. Då hade jag redan gjort teoriprovet som då gällde i ett år, men den ordningen är ju inte tillämplig längre. Inte behövdes det några handledarkurser heller, fast jag har ju hunnit byta kort en gång också...

Frågan är om katten har fått någon föraning om vad som stundar. Jag tycker kroppspråket ser lite suspekt ut! :p
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-15 22:07
Jag tog en test hos körskolan veckan innan uppkörning. De tyckte att jag nog behövde 20-30 timmar innan jag kunde få körkort - veckan efter och tre körimmar senare hade jag kortet. Körskolor är en bluffverksamhet utan like!

:)
ztenlund 2013-02-15 22:20
Jo, i viss utsträckning, men å andra sidan är körprovet numera lite skruvat. Det var ju inte direkt för att lära mig köra, utan för att anpassa mig lite till trafikinspektörsförväntningar som jag tog några lektioner. Jag tycker att det handlade mycket lite om att faktiskt kunna köra bil. ;)
Fin bild på din son. Han ser nöjd ut på sin sextonårsdag. Katten ser lite tveksam ut...
Hälsningar Lena
Svar från Anders F. Eriksson 2013-02-15 22:07
Kattjäveln gillar inte kameran :)
Mycket fint porträtt av din son! :)
Kissen är helt ljuvlig, som vanligt! Uttrycket i Nonys ansikte är rätt obetalbart också. Fick mig att börja fnissa! :)
/Anna