Lite prylar, lite text och alltid bilder

Får man eller får man inte cykla på vintern???

Idag besökte jag IKEA i Uppsala (lördagar på det varuhuset är alltid lika skoj), och på vägen ut noterade jag att företaget, likt många andra Uppsalaföretag, erbjuder lånecyklar. Där står klart och tydligt "Gratis lånecykel för att få hem dina varor idag"

Fast inte just idag då, eftersom det enligt tilläggsskylten framgår att man inte får låna några cyklar på vintern. I och med det tycker jag att de kanske skulle gjort sin reklambild under någon annan årstid (och gärna i Uppsala i stället för var den nu är tagen ...)

Det var allt jag hade att gnälla på idag!

Ha en fortsatt trevlig helg :)

Inlagt 2016-01-23 20:11 | Läst 12683 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kanske är deras reklam en illustration av uttrycket "gör som vi säger, inte som vi gör" :-)

(tycker annars generellt idén med låne-lastcyklar är smart)
Svar från Anders F. Eriksson 2016-01-23 20:20
Det tycker jag också. Även en del bilfirmor har lånecyklar (fast inte lastcyklar) för när man har bilen på service.
Det är väl det där som kallas Christianiacyklar, så fotot kanske är taget i Köpenhamn. Där vet jag att det finns både en kanal och byggnader med glasfasader.
Svar från Anders F. Eriksson 2016-01-23 20:57
Det verkar fullt rimligt. Cykeln på bilden saknar ju också IKEA-reklam, så den är säkert gjord innan de började med kampanjen. I Köpenhamn är det uppenbarligen fullt tillåtet att cykla med dem på vintern i alla fall :)
Fyrisån ser bredare ut än vanligt ;-)

IKEA har väl sett de ökade riskerna på vintern att nån kund skadar sig. Och att det ju är mycket mer underhållsbehov med vinterns snö, slask, salt och kyla.
Svar från Anders F. Eriksson 2016-01-23 22:17
Så är det förstås, men rationella förklaringar är ju inte så kul :)
Måns H 2016-01-24 00:16
Du har rätt! Jag hade tänkt skriva lite raljant att IKEA nog kom på att om nån amerikan skulle skada sig i vinterhalkan så skulle hen stämma IKEA på mångmiljonbelopp. Men ångrade mig tyvärr.
Svar från Anders F. Eriksson 2016-01-24 00:29
Fast nu kanske det är någon kinkig amerikan som stämmer dem för att de utlovar vintercykling (synnerligen exotiskt) och sedan inte håller det? :)
Ja, det där var nog lite falsk marknadsföring över det hela.. För mig ser bilden ut att vara tagen från södra Hammarbyhamnen på Södermalmssidan, över till södra Hammarbyhamnen, med kanalen däremellan..?
Hälsn!
Svar från Anders F. Eriksson 2016-01-25 04:05
Jag har ingen aning :)
Hm..ser ju inte helt stabilt ut..nja, kör nog med lastbågen ändå.
Mv/G