Lite prylar, lite text och alltid bilder

Fler bilder körda i Nik

Ni som inte tycker att bilder ska efterbehandlas så mycket kan nog hoppa över det här blogginlägget :)

Som jag skrev i gårdagens inlägg shoppade jag Nik Collection igår. I det inlägget visade jag bara en nytagen bild som jag kört genom några av de olika plugginerna som ingår i samlingen. I det här inlägget har jag tagit några gamla bilder och försökt förbättra dem ...

En apajävel i Gibraltar. NEX-7 och Sigma 30/2,8

Makaken ovan är ganska snällt efterbehandlad. Här har jag använt RAW Presharpen, Color Efex och Output Sharpener med selektiv skärpning, och jag tycker resultatet ser naturligt ut (och snyggare än jag fick till med bara LR).

Fyrisån, fotograferad med NEX-7 och Sigma 19/2,8

Bilden från Fyrisån ser nästan lite HDR-aktig ut redan i original och här har jag förstärkt det ytterligare genom att göra den svartvit och kört den i HDR Efex. Jag har också rätat upp perspektivet lite och kört både RAW Presharpener och Output Sharpener.

Änglar i Domkyrkan. NEX-7 och Sigma 30/2,8

Också änglarna är både för- och efterskärpta, och dessutom konverterade till svartvitt i Silver Efex. En variant av den där jag bara använt LR kan ni se här.

En galen fotograf plåtad med NEX-7 och Sigma 19/2,8

Det vackra självporträttet är (som synes) ganska kraftigt skärpt och körd i Silver Efex.

Jag har bara använt Nik Collection sedan igår, men jag tycker redan att det definitivt är värt tusenlappen det kostar nu.

Inlagt 2013-03-28 19:17 | Läst 16974 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jättesnyggt jobbat!
Glad påsk på dig!
ewa
2013-04-02 20:41   Jenny
Mäh, alltså… Värt tusenlappen - inte så man hellre ska köpa NIk än LR4, väl? (Tror inte jag gör det oavsett, behöver sorterings och Ordnungs-funktionerna i LR. Desperat, typ. ;) )
2013-04-02 20:42   Jenny
Och ja, såklart - scheißesnygga bilder, särskilt ån och galningen…! :-)
Svar från Anders F. Eriksson   2013-04-02 21:11
Du behöver LR (eller PS) för att kunna köra Nik :) Galningen kanske du klarar dig utan ...

Innehållskategorier