Lite prylar, lite text och alltid bilder

Fotomässa i förfall!

Rubriken är drastisk och kanske en liten aning överdriven, men jag kände mig faktiskt lite besviken på årets Fotomässa. Mässhallen var tråkigt upplyst (mörkt och murrigt överallt) och flera utställare saknades (t.ex. Canon, Leica och Olympus). Det som fanns var dock trevligt, och det viktigaste och roligaste är förstås att träffa alla trevliga människor :)

Jag testade 50/1,2 i Fujis monter och använde Knut Kovisto som testobjekt :)

Göran Segeholm höll låda, och det är han ju bra på så det var välbesökt

Martin Agfors krängde tidningar i stället för att skriva i dem

Fikakompisen Kurre Ekh var där med nya reservdelar i kroppen

Bengan Björkbom och David Elmfeldt vid Fotosidans monter

Magnus Fröderberg och Håkan Eklund

Fuji visade upp sin nya mellanformatare, men till skillnad från Hasselblads dito fick man inte klämma på denna

Jag lyckades avhålla mig från att köpa en ny väska, men en kamerarem i läder och ett nytt jättesnabbt minneskort blev det :)

Ha en riktigt trevlig helg!

P.S.

Det i särklass sämsta med årets mässa var avsaknaden av kaffe och mandelskorpa i Fotosidans monter! Skandal ;)

D.S.

Inlagt 2016-11-11 20:00 | Läst 7255 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag kom aldrig ens fram till FS monter idag för jag hade specifika möten inplanerade med ett antal personer. Du påstår alltså att det inte finns kaffe och mandelskorpor när jag ska "göra mässan" i morgon med min sambo ? Det betyder väl at vi ganska snart kommer att hamna inne på vin och matmässan istället...
Hälsningar Lena
Jag köpte faktiskt ingenting, vilket är något av ett rekord för mig. Upplever också att mässan är, faktiskt, och åtminstone i någon mån, torftigare än tidigare. Men direkt och fullständig enig avseende det här med möten i det verkliga livet. Ser att jag missade en del där, tyvärr.
//GöranR
Bra skrivet! Även jag har påtalat avsaknaden av expressomaskinen!
Nå'n måtta får det vara på förändringar! ;)
/B
Mindre var den utan tvekan, en trend som nog funnits några år. Trevligast att träffa kompisar :-) Tyvärr missade jag Kurre! Håller också med om att det kändes mörkt och lite nersläckt i hallen/ Björn T
Får faktiskt intrycket att mässan går på tomgång ( kände lite av det även förra året). Fint dock att den fortfarande fungerar som träffpunkt för fotointresserade.
2016-11-11 22:35   Rolf Sävström
Det enda bra med årets fotomässa var att entréavgiften inkluderade även vin- och matmässan i hallen bredvid.
2016-11-16 22:46   Macus
Jag och min fru åkte från Uppsala till Nybro Fotomässa med natt-tåg på 1980-talet för att göra fynd .Och det gjorde vi. Dagens mässor är mest för journalister och andra som inte betalar sina biljetter själva. Informationen om prylarna och bästa priserna hittar man på internet. Betalar inte arbetsgivaren din biljett så förvänta dig inte några höjdpunkter utöver vad du får i våra köplador.