Lite prylar, lite text och alltid bilder

Generationsfoto

Det är viktigt att dokumentera olika generationer har jag hört, så jag passade på att fotografera Farfar Taunus och vår Mondo ikväll på Ulva Kvarn :)

Fords modellserie Taunus var långlivad - från 1939 till 1982, och genomgick åtskilliga förändringar under den tiden. Modellen ersattes sedan av Ford Sierra, som sågs som oerhört futuristisk i designen (idag är det inte många som höjer över ögonbrynen när de ser en av de få som finns kvar på vägarna).

Ford Taunus 17m av 1964 års modell

Sierran fanns som modell mellan 1982 och 1993 och förändrades inte så vansinnigt mycket under den tiden. 1993 ersattes Sierra av Mondeo, som (med rätta) ansågs vara en ganska tråkig och anonym bil. Mondeo lever kvar än idag, och har (som alla andra bilar) vuxit ordentligt i storlek (och är nu Fords största Europamodell efter att Scorpio tagits bort).

Ford Mondeo Titanium Business 2017

Vår (hustuns om man ska vara noga) Mondeo tycker jag är riktigt snygg, och även om den inte är jättespännande att köra har den alla tänkbara bekvämligheter, vilket åtminstone jag tycker är en trevlig egenskap hos en bil. Vill man ha det skoj är det två hjul som gäller ;)

Bilderna är tagna med Fuji X-Pro 2 och Fujinon 23mm f/2 WR

Ha det gott!

Inlagt 2017-08-29 21:06 | Läst 10216 ggr. | Permalink

"Den nedersta är som ur en exclusiv Ford-broschyr*! - hawk (Ford Focus-ägare)"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den nedersta är som ur en exclusiv Ford-broschyr*!
- hawk (Ford Focus-ägare)
Svar från Anders F. Eriksson 2017-08-29 23:17
Nja, i en fordbroschyr får aldrig andra varumärken förekomma (av diverse skäl) :)