En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Blåsigt, lerigt och roligt på Gotland

Jag tillbringade onsdag till lördag på Gotland. Jag var där för att kränga motorcykelprylar under världens största endurotävling - Gotland Grand National. Naturligtvis var min Fuji X-Pro2 med och jag passade på att ta en del bilder under de korta pauser jag hann med.

Jag har valt att fokusera på människor här, då det är det som är det viktiga för mig i såna här sammanhang. Under dessa dagar träffade jag massor av folk med samma intresse som jag, och lärde känna några nya människor lite närmare. Det var en mycket bra resa, och de långa arbetsdagarna kändes inte alls långa :)

Här följer en himla många fina bilder på fina människor.

Stefan och en jäkla massa vita skåpbilar

Mohammad (och Stefan i bakgrunden)

Posa och Ove

Tony är egentligen målare, men han kan kränga däck också

Torsten och Stefan smuttar på Posas vodka innan bastun

Ove och Posa

Vi delade ut många KTM-händer ...

Svårfilmat med den Gopro-kameran kanske ...

Gotlands samlade försvar på plats

Matias

Posa och Ove efter att Ove gått i mål (glad trots några rejäla vurpor)

Min tidigare kollega Jonas

Underhållning vid prisutdelning och bankett

Prisutdelning i damernas elitklass (som vi sponsrade)

Vinnarna (som var alldeles för icke-oranga)

Trötta GGN-deltagare på nattfärjan

Mekaniker

En rejäl mullbänk är aldrig fel

Bästa vänner

Det var allt! Ha det gott :)

Postat 2016-11-01 20:49 | Läst 10939 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vardagsbilder är också bilder (och rätt viktiga tycker jag)

Det är lätt att drömma sig bort till exotiska länder, kaotiska storstäder och andra platser där man vet att man kan göra fantastiska fotografier. Jag tycker det är viktigt att inte glömma bort sin vardag i fotograferandet (men glömmer det ofta själv). Visst blir det kanske inte så häftiga bilder alla gånger, men det blir bilder som är trevliga att ha och begrunda i framtiden :)

Här kommer några bilder från min vardag idag!

Är det ett UFO?

Eller en svamp?

Nä, det är helt jävla vanligt vattentorn!

Arbetsplatsen skymtar där bak i bilden

Väl där hittade jag en lunchsurfande kollega ...

... och Lelles alldeles egna lilla Atlet

Och Matias som stod och tog emot gods!

Efter jobbet mötte jag inga andra tvåhjulingar, men inte var jag ensam på MC-parkeringen på Fyristorg för det ...

Alla bilder är gjorda med Fuji X-Pro2 och XF 35mm f/2 WR

Ha det gott!

Postat 2016-10-19 20:34 | Läst 15257 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Mozarella och Skrotbilar!

Den här veckan har jag semester. Det innebär förstås att jag har fullt upp med att vingla runt på min KTM och göra vägarna osäkra. Jag brukar inte planera vart jag ska ta vägen, men idag hade jag bestämt mig för att först åka till Ängsholmens Gårdsmejeri.

Jag var där vid en sisådär 15:45, och då var dagens mozzarella precis färdig. Det är tydligen en konst att göra bra buffelmozzarella, men Ängsholmens har lyckats bra och uppmärksammats stort av både matskribenter och kändiskockar!

Det är inte billigt att köpa mozzarella som är tillverkad i så här liten skala, men det är värt det tycker jag. Det blir något helt annat än den plastförpackade man köper billigt på varuhusen, och smaken är underbar.

Jag fick rådet att smaka på osten direkt när jag kom hem, innan den varit kyld. Tydligen ändrar den helt karaktär efter nedkylning (även om man helst ska äta den rumstempererad också efter kylning). Självklart testade jag, och ja - det är jättegott :)

Efter besöket på mejeriet hamnade jag så småningom i Ribbingebäck där jag ett hittade en massa gamla franska bilar i varierande skick av förfall. Jag gillar gamla franska bilar (även om jag inte skulle vilja äga en), så jag stannade förstås och dokumenterade. Den första tror jag är en Renault Major 8 (min syster ägde en sådan när jag var liten).

Nästa är förstås en Citroën DS, eller Padda som den ofta kallades här. Det var en mycket modern skapelse när den kom, och fina exemplar säljs nu för tämligen höga belopp.

Det här exemplaret var inte så fint, vare sig in- eller utvändigt, men skulle nog gå att snygga till.

Citroën CX var på ett sätt en efterföljare i samma andra som DS, men har inte riktigt uppnått samma kultstatus. De här två skulle jag inte vilja försöka renovera ...

Det var allt från dagens runda i Uppland :)

Postat 2016-09-08 20:13 | Läst 12461 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

För vi har tagit studenten ...

Idag tog yngste sonen Felix studenten, och for omkring på ett traktorsläp och tjoade. I höst börjar han plugga spelutveckling på Högskolan i Södertörn (som bror sin, fast med annan inriktning). Tiden går fort ...

Nybakad student

Felix försöker ringa storebror (som står bakom honom)

Det där med studentutspring iklädd MC-kläder när det är 30° varmt var inte någon höjdare, men som tur är gör man det inte så ofta. Den efterföljande mottagningen blev åtminstone synnerligen lyckad och alla mostrar dök upp (bland andra).

Hely, Aila, Soile och Brita (från äldst till yngst)

Oliver spanar efter brorsan

Systersonen Johan var där ...

Äldsta mostern Hely

Oliver

Porträtten är tagna med Tamrons nya 90mm som är apbra. Tyvärr får jag vare sig AF eller stabilisering med min kamera och adapter, men det blir skarpt när jag gör rätt :)

Ha det!

Postat 2016-06-04 00:56 | Läst 9083 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Moppar och springande damer!

Igår var det som brukligt veteranträff vid Ulva Kvarn utanför Uppsala. Där träffade jag på kollegan Leffe och hans kompis Kalix på sina mopeder (Monark Compact och Vicky)

Nostalgi med den stora Chevaambulansen och SAAB 95 i Polisutförande

Ikväll körde jag och klubbkamraten Erik som föråkare till motionsloppet Vårruset i Uppsala. Bilden tog jag efter målgång

Min gamla fotografkollega Staffan Claesson från UNT tog den här bilden av mig på väg mot mål. Jag var på väg att vinna men missade själva målfållan, så tjejen som springer bakom min motorcykel (och inte är med i bild) hann först (med en tid på 19 minuter och 3 sekunder eller nåt sånt på cirka 5 Km) :)

Ha det gott!

Postat 2016-05-25 22:56 | Läst 16297 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 23 Nästa