En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Hur fungerar egentligen det där med skor?

Jag har alltid trott att man ska ha fötterna i skorna och inte ovanpå dem, men jag kan ju ha haft fel hela tiden.

 

Fotograferat i Gamla Stan idag.

Postat 2012-08-25 23:47 | Läst 12750 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

American Car Show i Slottsparken

Idag besökte jag för första gången American Car Show i Slottsparken i Uppsala. Jag har tänkt gå dit många gånger, men det har inte blivit av förrän nu. Jag kan väldigt lite om amerikanska bilar, men tycker de är fina att se på :)

Det här är en Ford - det ser t.o.m. jag :) NEX-7 och Sigma 30 mm

Det var många som knallade runt med kameror, de flesta förstås med Canon och Nikon, men jag såg några Sonykameror också. Jag träffade bara en fotograf jag känner, men han hade inte ens med sig någon kamera utan var där med sin pickup :)

Per, fotograferad med NEX-7 och Sigma 19 mm

Det fanns många fina bilar att beundra, och bilen nedan visste jag faktiskt vad det var för nåt utan att tjuvtitta på emblemen :)

AC Cobra, NEX-7 och Sigma 30 mm

Den bil jag blev mest imponerad av var den fina BP-tankbilen. Skicket var makalöst!

Tankbil, NEX-7 och Sigma 19 mm

Pump, NEX-7 och Sigma 30 mm

Nästa skapelse behöver jag nog inte skämmas för att jag inte vet vad det är för något. På lappen i rutan som satt i de flesta bilarna hade den här under tillverkare/modell texten "vem fan vet" eller nåt i den stilen :)

Konstig bil, NEX-7 och Sigma 19 mm

Jag vet att det är populärt att sänka sina bilar (t.o.m. jag har ju gjort det med min pyttebil), men är det inte lite opraktiskt när de hänger ända ner i backen?

En väldigt låg bil som jag inte har en aning om vad den heter ... NEX-7 och Sigma 19 mm

Inte heller nästa bil har jag en aning om vad det är för nåt, men den var fin ...

Hejdå bilen, NEX-7 och Sigma 30 mm

Förutom bilar fanns det diverse skräpmat att köpa, bilmodeller, tröjor, godis och annat jox. Det mest intressanta var att fotografen Per-Olof Sännås satt där och sålde sin nya bok Raggarna. Boken innehåller trevliga och intressanta bilder i ett mycket bra tryck. Dessvärre hade jag inga kontanter med mig - annars hade jag nog köpt ett exemplar. Där spelades också musik med bra drag i vilket var mycket uppskattat.

Publik, NEX-7 och Sigma 30 mm

Det var allt för den här gången, och som vanligt finns oförminskade bilder på min flickr.

Postat 2012-08-18 17:35 | Läst 23641 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Snabba gubbar och hundar och kan man verkligen fotografera med en Canon?

Idag var jag och Martin Agfors i Upplands Väsby och fotograferade agility med Canon EOS 1Dx och Nikon D4. Martin körde med D4:an och jag med EOS:en, vilket kändes minst sagt ovant då jag inte hållit i en Canonkamera på drygt fem år. Jag har aldrig tidigare fotograferat agility, och det visade sig vara hyfsat svårt ...

Två snabba border collies, fast inte så snabba just här. NEX-7 och Canon FDn 200mm f/2,8.

Tyvärr har jag ännu inga bilder från själva agilityn att visa, då Martin har både kamera och minneskort. Om det blev några skarpa bilder kommer jag lägga ut dem i ett nytt blogginlägg. På det hela taget tyckte jag den nya EOS-kameran var riktigt trevlig, och inte särskilt annorlunda att plåta med än den Nikon D3 jag är mest van vid. Visserligen sitter kontrollerna annorlunda, och jag lyckades inte klura ut hur man ställde om autofokuseringen, så det fick bli som den råkade vara inställd. Både jag och Martin körde med 300/2,8 utan aktiverad stabilisering.

På vägen hem från Väsby åkte jag förbi Gränby Centrum för att handla. Där visade det sig att Midnattsolsrallyt fortfarande pågick, så knallade till tävlingsområdet för att glutta lite. Jag träffade Torbjörn Olsson där, och vi pratade lite Sony. Tyvärr började det regna och jag var varken klädd för det eller hade med mig något paraply, så det blev inte så många bilder.

Jag har ingen aning om vem som körde den här Porschen, men den är i alla fall fotograferad med NEX-7 och Sigma 19 mm f/2,8.

Den närmsta Porschen körs av Stig Blomqvist, vilket borde vara ett känt namn för alla motorintresserade. Plåtad med samma pryttlar som den röda Porschen.

Björn Waldegård som kör den här Porschen torde också vara bekant. Samma pryttlar igen.

Om Martin hittar några skarpa bilder av galna hundar bland mina cirka 600 exponeringar kommer det som sagt ett inlägg med sådana så snart jag fått filerna :)

Postat 2012-07-20 19:32 | Läst 26405 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5