Lite prylar, lite text och alltid bilder

Snabba gubbar och hundar och kan man verkligen fotografera med en Canon?

Idag var jag och Martin Agfors i Upplands Väsby och fotograferade agility med Canon EOS 1Dx och Nikon D4. Martin körde med D4:an och jag med EOS:en, vilket kändes minst sagt ovant då jag inte hållit i en Canonkamera på drygt fem år. Jag har aldrig tidigare fotograferat agility, och det visade sig vara hyfsat svårt ...

Två snabba border collies, fast inte så snabba just här. NEX-7 och Canon FDn 200mm f/2,8.

Tyvärr har jag ännu inga bilder från själva agilityn att visa, då Martin har både kamera och minneskort. Om det blev några skarpa bilder kommer jag lägga ut dem i ett nytt blogginlägg. På det hela taget tyckte jag den nya EOS-kameran var riktigt trevlig, och inte särskilt annorlunda att plåta med än den Nikon D3 jag är mest van vid. Visserligen sitter kontrollerna annorlunda, och jag lyckades inte klura ut hur man ställde om autofokuseringen, så det fick bli som den råkade vara inställd. Både jag och Martin körde med 300/2,8 utan aktiverad stabilisering.

På vägen hem från Väsby åkte jag förbi Gränby Centrum för att handla. Där visade det sig att Midnattsolsrallyt fortfarande pågick, så knallade till tävlingsområdet för att glutta lite. Jag träffade Torbjörn Olsson där, och vi pratade lite Sony. Tyvärr började det regna och jag var varken klädd för det eller hade med mig något paraply, så det blev inte så många bilder.

Jag har ingen aning om vem som körde den här Porschen, men den är i alla fall fotograferad med NEX-7 och Sigma 19 mm f/2,8.

Den närmsta Porschen körs av Stig Blomqvist, vilket borde vara ett känt namn för alla motorintresserade. Plåtad med samma pryttlar som den röda Porschen.

Björn Waldegård som kör den här Porschen torde också vara bekant. Samma pryttlar igen.

Om Martin hittar några skarpa bilder av galna hundar bland mina cirka 600 exponeringar kommer det som sagt ett inlägg med sådana så snart jag fått filerna :)

Inlagt 2012-07-20 19:32 | Läst 18572 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
läckra bilar dom var här igår men då var man ju liksom i stockholm=)
ha en fin kväll
peter
Svar från Anders F. Eriksson   2012-07-20 20:48
Bilarna är fina, men jag är mer imponerad av gubbarna som fortfarande håller på :)
Thordur   2012-07-20 20:53
haha de e ju sant
Svar från Anders F. Eriksson   2012-07-21 09:14
Blomqvist är född -46 och Waldegård -43 så de är ju inga barnungar direkt :)

Å andra sidan var det nästan mer imponerande att piloten som flög en renoverad Viggen i Västerås för några veckor sedan är i samma ålder ungefär ...
2012-07-20 21:21   Eva Heljesten
ja, lite hundar vill man ju se ... :)
Svar från Anders F. Eriksson   2012-07-20 21:24
Det kommer! Martins dator tyckte tydligen det var lite jobbigt att rendera previews av sisådär 2000 råfiler ;)
Trevligt att träffas i regnet bland alla rallybilar och kända och mindre kända förare. Jag hörde speakern berätta att det t o m fanns förare med från USA. Nexen och det här Sigmaobjektivet verkar ju fungera väldigt bra tillsammans och visst är peakingfunktionen guld värd vid manuella fokusering.

/Torbjörn
Svar från Anders F. Eriksson   2012-07-21 09:11
Mitt 19 mm Sigma är helt ok, och på måndag får jag mitt 30 mm också. Det tror jag kan bli ett mycket trevligt normalobjektiv. Kitzoomen är visserligen helt ok tycker jag, men jag föredrar fasta brännvidder för den typen av fotografering jag mest ägnar mig åt :)
Den röda Porschen känns bekant? Undrar varför :-) Fina bilder.
Svar från Anders F. Eriksson   2012-07-21 09:10
Vet inte varför ;) Porschen är finfin, och det hade varit kul att som du varit ute på vägarna och fotograferat i stället för bara i depån...

Innehållskategorier