En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

En svartvit kattfuling!

Idag har jag inte något vettigt att säga, men tänkte att ni ändå kan få se en bild av kattjäveln som jag tycker blev ganska fin.

Nony, fotograferad med NEX-7 och Sony E 50/1,8 OSS

Mer svammel blir det kanske i nästa inlägg :)

Postat 2013-02-26 16:00 | Läst 15792 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

En nybliven 16-åring och kattjäveln!

Igår fyllde sonen Felix sexton år, och genast dyker det upp önskemål om att det nog är dags att börja övningsköra. Visst är det kanske bra att ungarna får börja träna på att köra bil redan när de är sexton, men det innebär ju att jag måste skaffa tillstånd också nu för tiden. Det var mycket lättare på min tid - jag började övningsköra när det var tre månader kvar till artonårsdagen, farsan behövde inte nåt jävla tillstånd och var mest bara glad att bli skjutsad till jobbet varje dag, och fem dagar efter att jag fyllde arton hade jag lappen i plånboken.

Felix, fotograferad med NEX-7 och Sony 50/1,8 @ f/1,8

Nåväl - tiderna förändras och vi med dem, så det är väl bara att bita i det sura äpplet och fixa det där tillståndet. Tur är väl att jag har en så liten bil som torde göra det lättare att ta sig fram bland alla eländiga cyklister i byn när sonen ska sätta sig bakom ratten.

Som bonus bjuder jag på ett dagsfärskt porträtt av kattjäveln också:

Nony - med samma pryttlar som bilden ovanför.

Ha det!

Postat 2013-02-15 16:42 | Läst 21854 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Lucka 24 - förkylda julhälsningar från Uppsala!

Den här julen går i förkylningens tecken, vilket också är anledningen till att lucka 23 dessvärre uteblev. Idag har jag försökt kurera mig med glögg och julmat, men det verkar inte riktigt fungera. Vad som dock är trevligt är att sonen Oliver är hemma, och vi åkte till Sollentuna för att hämta honom hos hans flickväns trevliga föräldrar.

Förra julafton var betydligt tristare, då vi tillbringade den med att åka till djursjukhuset för att avliva kattan Pekka som drabbats av en hjärnblödning eller något, så dagens bilder är förstås på temat katter :)

Smulan var medgörlig idag - kanske för att det är julafton. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Det var förvånansvärt mycket trafik mellan Uppsala och Stockholm, och vid Arlandaavfarten var det någon som haft lite för bråttom och låg långt ute i snön med bilen. Ingen verkade ha skadats, så det var ju åtminstone bra.

Kanske inte världens vackraste granjävel, men katten är med. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Som vanligt ville katten Nony vara med överallt när vi väl kommit hem igen och det var dags att öppna paket. Jag vet inte vad det är med katter, påsar och kartonger, men de kan inte låta bli varandra.

Även här har Nony smugit sig in i bilden. Nex-7 och Sigma 19/2,8

En glad son, en bister son och en kattjävel. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Påsar är bra platser för katter. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Presentpapper fungerar också som sittplats. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Kartonger är nog dock det bästa. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Jag fick också ett par julklappar. Sonen Oliver gav mig (att dela med övriga familjemedlemmar) två månader på Netflix, så jag kanske måste få tummen ur och testa det. En klapp från mer oväntat håll var den Fotosidan skickade:

Årskort på Fotografiska från fotosidan. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Jag har ännu inte besökt fotografiska, och nu har de visserligen hamnat lite i blåsväder, men jag ska se till att ta mig dit nu när jag kan göra det så ofta jag vill. Tack till David, Christer, Magnus och ni andra som jobbar med FS! :)

Avslutningsvis bjuder jag på ett par bilder av katten Pekka som tyvärr inte är med oss sedan 11-12-24. Hon var ofta med på långpromenader i Hågadalen, och vi saknar henne.

Pekka vid Kung Björns Hög. Nikon D3 och 70-200/2,8 VR

Pekka i Hågadalen. D3 och 70-200/2,8 VR

Ha en fortsatt trevlig julhelg allesamman!

Postat 2012-12-24 18:34 | Läst 19639 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Lucka 19 - det är ett träd i mitt hus!!!

I forumen här på FS pågår ständigt debatter om vilken pryl som är bäst. En som tidvis varit ganska hetsk på sistone är den om huruvida det är dags att skippa spegeln och tjockkameror för att ersätta dem med de mindre spegellösa kamerorna.

Kanonkorv. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Själv tycker att alla typer av kameror har sitt existensberättigande, då de är bra på olika saker. Det går att fotografera de flesta motiv med vilken kamera som helst, men i vissa lägen kan det underlätta att använda en viss typ av kamera.

Vidvinkelkatt. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Bilden av Nony här ovanför kunde förstås ha gjorts med vilken kamera som helst, men jag använde en Nex monterad på ett litet bordsstativ som stod på golvet. Tack var att kameran är lätt krävdes inte bättre stöd än så, och den utvinklingsbara skärmen gjorde det lätt att komponera bilden.

Smulan. Nex-7 och Sigma 19/2,8

Bilden av smulan är gjord på samma sätt, men med stativet stående på en fotpall. Katter kan dock ofta vara lättare att fotografera med en snabb DSLR (eller SLT) som trots allt har mycket snabbare autofokus än så länge.

Julklapp? Nex-7 och Sigma 19/2,8

Nony har visserligen sett träd tidigare (men inte innan han flyttade hit), men han verkade tycka det var väldigt skumt med ett träd i hans hus. Bilden är gjord på samma sätt som de två tidigare, och förutom katten är också jag och hunden med på bilden - det är tyvärr inte så lätt att se på bilden i bloggformat :)

Som sagt - det går att fotografera med nästan vad som helst för kamera, men jag kommer nog hålla mig till de små lätta kamerorna framöver!

Postat 2012-12-19 19:31 | Läst 18389 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Lucka 17 - fångade katten! Utan frysspray (typ)!

Ni som följt min bloggkalender har kanske sett att jag gillar att fotografera mina katter, men att jag hela tiden lyckas missa katten Smulan. Idag passade jag på när jag kom hem och hon satt utanför dörren och ville in - det behövdes alltså ingen frysspray, men man kan ju ändå säga att det var kylan som fixade det :)

Hjalmar och Smulan. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Nu hade jag inte så gott om tid på mig, och ingen ytterbelysning var tänd. Det blev lång slutartid och blixt rätt på, så bilden blev ju inte direkt något mästerverk ...

När vi väl kommit in försvann smulan iväg nånstans, och jag fick roa mig med att fotografera posören Nony. Han ställer alltid upp :)

Nony spanar in något (eller försöker bara ducka för kameran) Nex-7 och Sigma 30/2,8

Av någon anledning sitter Nony nästan aldrig som normala katter, utan det är alltid snett och vint (eller så ligger han på rygg och skrevar och visar upp hela härligheten, fast nån sån bild blev det inte idag).

Lång slutartid och blixt ger ibland lite märkliga effekter. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Jag lyckades faktiskt fånga en till bild av Smulan ikväll, men det blev också en riktig skitbild ;)

Om jag blundar syns jag nog inte. Nex-7 och Sigma 30/2,8

I morgon ska jag försöka hitta på något annat än katter att fotografera ...

Postat 2012-12-17 18:57 | Läst 12980 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 13 14 15 ... 16 Nästa