Lite prylar, lite text och alltid bilder

Lucka 10 - tågpendling är nog inget för mig ...

Idag var det (åter igen) inte någon rolig dag för landets stackars tågpendlare. I Hagalund brann ett tåg, vilket ställde till det för de som pendlar mellan Stockholm och Uppsala - trist start för nya pendeltågen från SL. I Skåne var det både varning för snökanoner och bombhot, och i Halmstad spårade ett godståg ur och stoppade trafiken.

Stora Torget i Uppsala. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Ständigt måste dessa arma pendlare hålla koll på tider. Dels måste de passa tågen för att hinna med dem, och dels måste de kolla diverse webbplatser för att se om och när tågen eventuellt avgår. Om man har tur och kommer med ett tåg ska man inte vara säker på att det inte blir stående på vägen.

Resecentrum. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Det finns tydligen något som heter resegaranti som ska göra att man får tillbaks pengar för utlägg om man tar sig till sin destination på annat sätt (förutsatt att det finns annat sätt) eller får tillbaks pengar om tågen är försenade. Det är ju bra, men jag undrar om inte de flesta skulle föredra att tågen gick som de ska i stället :)

Förseningar på resecentrum. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Nu spetsar jag förstås till saker och ting lite. Det är inte bara tågbolagens och trafikverkets fel att tågen inte tar sig fram - vädergudarna har nog lite med saken att göra. Det är dock lite märkligt att det verkar som om de som driver kollektivtrafiken blir lika förvånade varje gång det blir vinter och snö.

Skynda och vänta. Nex-7 och Sigma 30/2,8

Så är det det här med det evinnerliga springandet för att hinna med bussar eller tåg. Springa ska man göra under kontrollerade former och helst vara ung och vältränad. Inte när man som jag är tjock, medelålders och fruktansvärt otränad - man blir svettig, flåsig och rödmosig och det är ingen vacker syn ...

Gäller att hinna aktivera kortet innan man springer på tåget. Nex-7 och Sigma 30/2,8

I den här byn är det många som färdas på cykel när de ska ta sig till jobbet eller pendeltåget. Det är ingen höjdare heller så här års. Det är dåligt med snöröjning på cykelvägarna, så de cyklar på gångbanor eller vinglar fram mitt i vägen utan tanke på hälsan. Favoriten är de som kommer i full karriär fram till ett övergångställe (där de vet att de inte har företräde som cyklister), kastar sig av cykeln och kliver ut på övergångsstället i förhoppning att alla bilar som kommer hinner stanna ...

Det är svårt att hitta sin cykel här på sommaren också ... Nex-7 och Sigma 30/2,8

Egentligen finns det nog inget bra sätt att ta sig till och från jobbet på vintern ...

Inlagt 2012-12-10 19:11 | Läst 17011 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag kan meddela att jag lyckades med min livs första dubbel idag. Resegaranti både till och från jobbet, å det på första dagen med den försämrade resegarantin. Häpp!
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-10 19:33
Grattis, eller nåt ...

Har de försämrat resegarantin alltså?
Olsin 2012-12-10 22:02
Japp... Fram till i lördags så fick jag en tur- och returbiljett mellan Landskrona och Köpenhamn varje gång som vi var mer än minuter sena. Från och med i går så får jag ett värdebevis på halva enkelbiljettspriset om vi är mer än 30 minuter sena, vilket gör att jag måste samla på mig fyra förseningar för att ha någon nytta av det hela...
:D Roligt inlägg med många fina bilder!
Jag tycker också det är märkligt att kollektivtraffikpersonerna inte har vant sig vid att så här års kommer det snö... massor ibland. :)
/Anna
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-10 19:35
Tack Anna!

Det var nog ingen jätterolig första dag för de tackars tågvärdarna som stod där och skulle förklara hur det här med pendeltåg från SL fungerar (eller inte fungerar) :)
Härligt att läsa din text, du har självdistans och en god verbal förmåga. Precis som människor i Lund... ;-)
Sedan och inte minst kompletterar du med lika trevliga bilder. Tack för trevliga inlägg! //Peter-L
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-10 20:10
Tack Peter!

Jag har varit i Lund några gånger, och människorna där verkar trevliga - om de talade svenska vore det nog lättare att veta om de faktiskt är trevliga också ;)

Nädå, jag gillar Lund och är ingen universitetsmänniska, så jag ägnar mig inte åt sån rivalitet :p

Kul att du gillar både text och bild!
Peter-L 2012-12-10 20:13
Förstår, det är nära kontinenten..... ;-) Allt gott! //P
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-10 20:14
Hehe, precis så är det :)
Jag tycker ändå cykeln funkar i det här vädret, inget väntande på buss eller tåg med kalla fötter och inga bilköer.
Fina bilder, trean blir favoriten!
//ewa
Svar från Anders F. Eriksson 2012-12-11 19:19
Mjo, visst går det att cykla, fast kanske inte så gärna mellan Uppsala och Stockholm :)