Lite prylar, lite text och alltid bilder

Mest bara skryt, och inte ens någon egen bild!!!

I december 1985 fick jag mitt körkort för personbil. Jag hade redan då lite funderingar på att också ta körkort för motorcykel, men tänkte att det får vänta ett tag.

Ett tag blev nästan 30 år, men idag fick jag äntligen köra motorcykel utan den hemska övningskörningsvästen och puttrade hem med den lånade körskolehojen för att tvinga sonen att dokumentera med min mobilkamera :)

Foto: Felix Eriksson

Uppkörningen gick bra, förutom att jag av nervositet och stelhet var på en kona i högfartsbanan både på första och andra försöket, men förarprövaren lät mig ändå köra i trafik och efter det tyckte han inte det var några som helst problem. Han hade också reagerat på min e-postadress (fotokonsult.se) och vi satt mest och pratade kameror under trafikdelen av provet då han precis köpt ett nytt objektiv i födelsedagspresent till sin fru :)

Nu återstår bara att skaffa en egen MC, och då en i något lämpligare storlek än den där lilla moppen (som faktiskt är en tung MC även om det inte ser så ut när jag sitter på den) :)

Ha det gott!

Inlagt 2015-07-09 14:31 | Läst 7181 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul! Ta det lugnt där ute i trafiken bara:) Mitt MC körkort som jag tog redan 1972 har jag inte nyttjat sedan början av 80-talet. Jag har hur många kompisar som helst som åker land och rike runt på sina maskiner. Då och då får jag för mig att jag skall köpa en stor fet HD. Men då sätter jag mig ner och andas lugnt en stund, och då brukar det gå över:)
Svar från Anders F. Eriksson 2015-07-09 16:27
Någon längtan till HD har jag som tur är aldrig känt - jag är mer inne på s.k. äventyrshojar (Honda Transalp, BMW GS m.fl.) Jag tar det garanterat lugnt och håller mig inom hastighetsgränserna - jag gillar att puttra runt, titta och tanken är att då och då stanna för att fotografera :)
Grattis till MC-kortet! Hojsäsongen är ju långt ifrån slut så det kanske kan bli några sköna mil framöver.
Skall försöka sjösätta min gamla VFR750F innan säsongen är tillända.

/Stephan
Svar från Anders F. Eriksson 2015-07-09 16:26
Precis - långt kvar på säsongen (men VFR är alldeles för sportigt för mig).
Grattis! Måste vara en härlig känsla.
Svar från Anders F. Eriksson 2015-07-09 16:25
Ja, att få köra iväg efter provet och höra läraren från körskolan (som hade suttit och väntat på ett fik) säga "ja, men då kan du ju ta av dig västen och köra tillbaks till skolan och lämna hojen själv" var helt underbart. Jag fick dessutom lov att ta en omväg tillbaks. Just då tänkte jag inte ett dugg på hur illa jag sitter på den där hojen, och hur obekväm den varit under övningskörningen :)
froderberg 2015-07-09 16:33
Jag minns hur jag sparade mig några dagar efter uppkörningen för att köra hem fem mil från en bilhandlare med min första bil. Det glömmer jag aldrig.
Grattis!
Själv tog jag mc-kort före körkort för bil. Det var 1976 och då var jag 16. På den tiden slapp man körning på bana, men jag var ju tokig nog att köra upp mitt i vintern i kyla och på ishala gator. Det gick det också. Har dock bara haft mc periodvis efter det. För tillfället en veteran-mc med 4,5 hästar, men ändå tung motorcykel i lagens mening.
Kul Anders!
Jag har gått åt ett annat håll, sagt ifrån mig all tung behörighet, men får i varje fall köra moppe, alltid något!

Kenneth
Grattis i massor! =)
Kör försiktigt!
Har mc kort men ingen mc Grattis till ditt mc kort Ha det gott : ) // Gert
Grattis! Själv sugen på mc och då hade jag valt en Triumph farsan hade en sådan när jag var liten i brittisk grön färg.
Svar från Anders F. Eriksson 2015-07-09 21:39
Själv växte jag upp utan MC, men jag är nyfiken på hur du såg ut som liten i brittisk grön färg.
Vad roligt och Grattis till MC-kortet!
Nu förväntar jag mig ett till blogginlägg senare med foton på den snart inköpta motorcykeln :-)
Ser i en av dina kommentarer att du "gillar att puttra runt, titta och tanken är att då och då stanna för att fotografera :)"
Jag såg faktiskt en motorcyklist ståendes vid landsvägen, där jag bor, som plockade fram stativ ur sin packning för att fota. Så det verkar vara en grej som funkar fint :-)
Ingela
Grattis! Ha det skönt ute på sommarvägarna och glöm inte fortsätta öva på garagesvängen :)
Grattis Anders, skoj! Kan tänka mig känslan att sticka ut en sommardag och bara vara FRI!/ Björn T
Grattis Anders! Jag minns den känslan för 11 år sedan när jag tog den lappen. Njut men framför allt - kör försiktigt! :-)

Mvh Tommy
Grattis!
Fast den där hojen är väl helt i sin ordning med tanke på din bilsmak? ;)
Svar från Anders F. Eriksson 2015-07-10 02:06
Nä nä, bilen får jag plats i, men jag får inte plats i den där hojen hur jag än bär mig åt :)
Nu förväntar jag mej en massa inlägg från dina åkturer i landskapet. Grattis och ta det lugnt på vägarna.
Hälsningar Lena
Grattis till lappen och håll dig undan från dyliga popmoppar ;)
/G